Χωρίς κατηγορία

Ρούπα και Αθανασοπούλου γνώριζαν τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

Φωτογραφικά ντοκουμέντα και ιδιόχειρες σημειώσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν τη σχέση που είχε ο 29χρόνος κατασκευαστής των τρομοδεμάτων για λογαριασμό των “Πυρήνων της Φωτιάς” με την αρχηγό του “Επαναστατικού Αγώνα“, Πόλα Ρούπα, αλλά και με την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, η οποία συνελήφθη μαζί με τη Ρούπα και ομολόγησε ότι ήταν μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”.

«Αναρχικός αιχμάλωτος πολέμου» δηλώνει ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Από την πρώτη στιγμή, οι έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής είχαν κάνει λόγο για συνεργασία των “Πυρήνων της Φωτιάς” με τον “Επαναστατικό Αγώνα”.

Μάλιστα, η Αθανασοπούλου όχι μόνο γνώριζε τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, αλλά όπως αποκαλύπτεται σήμερα, στο σπίτι της βρέθηκε ιδιόχειρη σημείωση με το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του 29χρονου.

Το χαρτί αυτό, ήταν καρφιτσωμένο σε έναν μικρό πίνακα και με μαύρο στιλό ήταν γραμμένο το όνομα “Νώντας” με κεφαλαία γράμματα και κάτω ακριβώς το σταθερό τηλέφωνο.

Όμως, υπάρχει και μια σημείωση στο σημειωματάριο της Αθανασοπούλου που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Στο μήνα Ιανουάριο και ημέρα Σάββατο υπάρχει η εξής ιδιόχειρη σημείωση “ΑΧ. Ραντ..με Ντ.

Οι αρχές ψάχνουν αν η Αθανασοπούλου εννοεί κάποιο ραντεβού στην Αχαρνών – εκεί που ήταν η γιάφκα του 29χρονου – και να εννοεί σε συντομία τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ως Ντίνο.

Κι ενώ η Ρούπα με επιστολή της υποστηρίζει ότι ο “Επαναστατικός Αγώνας” δεν συνεργάζεται με άλλη τρομοκρατική οργάνωση, “ξεχνά” να ξεκαθαρίσει αν γνωρίζει ή όχι τον 29χρονο.

Το ψηφιακό της αρχείο που κατάφεραν να ξεκλειδώσουν με πολύ υπομονή και εξυπνάδα οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, αποδεικνύει ότι η Ρούπα  γνώριζε αλλά και συνεργαζόταν με τον κατασκευαστή των τρομοπακέτων…

Στη φωτογραφία που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι μια από τις πλαστές ταυτότητες που είχε έτοιμες η Ρούπα για να τις κατασκευάζει και να τις χρησιμοποιεί όσο ήταν στην παρανομία. Αυτή είναι που πήρε ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου και αφού έβαλε μόνο τη φωτογραφία του, τη χρησιμοποίησε για να νοικιάσει τη γιάφκα στην οδό Αλκαμένους στην Αχαρνών, όπου βρεθήκαν εκρηκτικές ύλες και προς κατασκευή νέοι τρόμοφακελοι.

Το φωτογραφικό αυτό ντοκουμέντο ήταν που έθεσε σε συναγερμό την αντιτρομοκρατική.

Στο 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, συγκροτήθηκε μια μικρή επιχειρησιακή ομάδα με απόλυτα στεγανά. Η ομάδα δούλευε αθόρυβα χωρίς να γίνει η παραμικρή διαρροή ενώ για την κάθε εξέλιξη ενημερωνόταν μόνο και απευθείας ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Όταν πια πριν από περίπου πέντε μήνες εντοπίζεται το διαμέρισμα γιάφκα του 29χρονου, η αντιτρομοκρατική καταφέρνει να γίνει η σκιά του και να έχει πάντα δυο ζώνες παρακολούθησης γύρω από το σπίτι, χωρίς μάλιστα ποτέ ο βομβιστής να καταλάβει το παραμικρό παρά το γεγονός ότι έπαιρνε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας και εφάρμοζε όλους τους κανόνες που τους είχαν υποδείξει για να χάνονται τα ίχνη του. Μόνο που ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου δεν ήξερε ότι δεν τα θα κατάφερνε…

Πηγή cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα