Ρουπάκι: «Πανηγύρι» …διαρρηκτών

Το δικό τους παράνομο «πανηγύρι» είχαν στήσει προχθές το βράδυ διαρρήκτες στο Ρουπάκι οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία κατοίκων του χωριού στην πλατεία για τις εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Πολιούχου Αγίας Μαύρας, «μπούκαραν» στο σπίτι του προέδρου της ΤΚ, άρπαξαν τα κοσήματα και αποχώρησαν…

«Το κακό έχει παραγίνει με τις διαρρήξεις» λέει ο πρόεδρος της ΤΚ Θανάσης Σταυρόπουλος το σπίτι του οποίου για δεύτερη φορά γίνεται στόχος των δραστών και συνεχίζει: «κάθε 15 μέρες γίνεται και μια διάρρηξη και έχουμε αρχίσει να ανησυχούμε και για την σωματική μας ακεραιότητα».

«Ανησυχούμε»

Η κ. Ιωάννα Σταυροπούλου, σύζυγος του προέδρου,  δήλωσε σοκαρισμένη: “Την Πέμπτη το βράδυ επιστρέφοντας από την πλατεία όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις για την εορτή της πολιούχου μας Αγίας Μαύρας, είδα το σπίτι αναστατωμένο. Τα δωμάτια άνω κάτω, τα συρτάρια και τα ρούχα πεταμένα δεξιά και αριστερά…Χρήματα δεν πήραν, παρά μόνο χρυσαφικά που ήταν ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για μένα. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται διάρρηξη στο σπίτι μας. Την πρώτη φορά είχαν βρει χρήματα, τώρα πήραν κοσμήματα. Τελευταία υπάρχουν συχνά κρούσματα στο χωριό. Προ μηνός είχε γίνει διάρρηξη στο διπλανό σπίτι, και πριν από ενάμιση μήνα σε άλλο σπίτι στο χωριό μας. Ανησυχούμε για την σωματική μας ακεραιότητα γιατί αν ήμουν μέσα στο σπίτι τα πράγματα θα ήταν πιο άσχημα”.

«Κάθε 15 και διάρρηξη»

Ο κ. Θανάσης Σταυρόπουλος πρόεδρος του ΤΚ Ρουπακίου, το θύμα της διάρρηξης δήλωσε: «Μετά το πέρας των εκδηλώσεων της Αγίας Μαύρας η γυναίκα μου ερχόμενη με την νύφη της και την εγγονή της στο σπίτι, το βρήκαν σε άθλια κατάσταση, με τα κοσμήματα να έχουν κάνει «φτερά».  Ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν από το χωράφι, παραβίασαν με κατσαβίδι το παράθυρο και μπήκαν μέσα. Όλα αυτά ενώ υπήρχαν ανοιχτά φώτα τόσο στην αυλή όσο και δίπλα στο σπίτι. Έκαναν χάλια τα δωμάτια, βρήκαν κοσμήματα και τα πήραν. Η γυναίκα μου είχε ένα κόσμημα συναισθηματικής αξίας για την εγγονή μου αλλά οι διαρρήκτες το στέρησαν και από τη γυναίκα μου και από την εγγονή μου. Τελευταία στο Ρουπάκι έχει παραγίνει το κακό. Κάθε 15 μέρες γίνεται και μια διάρρηξη. Η αστυνομία κάνει ότι μπορεί με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει. ΟΙ διαρρήκτες μπαίνουν θρασύτατοι μέσα στα σπίτια και δεν υπολογίζουν τίποτε. Κινδυνεύει και η σωματική μας ακεραιότητα. Σκεφθείτε να ήταν μόνη της η γυναίκα μου στο σπίτι… ».