WEB tv Ηλεία

Ροβιάτα: Παίζουν την ζωή τους κορώνα – γράμματα οδηγοί και πεζοί (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Κορώνα- γράμματα παίζουν την ζωή τους οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας και όσοι επίσης μετακινούνται, οδηγοί και πεζοί, από την παραλία της περιοχής για το χωριό ή επιχειρούν να στρίψουν επί της εθνικής οδού, καθώς η κακή ορατότητα δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκληθεί τροχαία στο συγκεκριμένο σημείο και μάλιστα κατά το παρελθόν και θανατηφόρα.

Πηγή του κακού είναι τα ακαθάριστα καλάμια που φυτρώνουν στην μία πλευρά του δρόμου και τα οποία καλύπτουν ακόμη και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου υπάρχει στροφή, και μάλιστα επικίνδυνη, και σε συνδυασμό με τα καλάμια που γέρνουν προς το οδόστρωμα, η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική για τους οδηγούς.

Στο σημείο ο δρόμος κάνει επικίνδυνη στροφή

Τρεις επιλογές

Αρκετοί είναι αυτοί που σε καθημερινή βάση μετακινούνται από την παραλιακή ζώνη της Ροβιάτας και η μετακίνησή τους πρέπει να γίνει υποχρεωτικά μέσω της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, αφού ο παραλιακός δρόμος οδηγεί σε αυτό το σημείο.

Όταν φθάνουν εκεί οδηγοί και πεζοί έχουν τρεις επιλογές, είτε να διασχίσουν κάθετα την εθνική οδό και να μετακινηθούν προς το χωριό είτε, ανάλογα με τον προορισμό τους, να στρίψουν δεξιά ή αριστερά επί της εθνικής οδού.

Και στις τρεις περιπτώσεις αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αφού τα καλάμια και η στροφή εμποδίζουν την ορατότητά τους και έτσι αναγκάζονται να βγουν αρκετά μέτρα επί του οδοστρώματος για να ελέγξουν δεξιά και αριστερά, πριν ακολουθήσουν τον προορισμό τους.

Κίνηση που μπορεί να αποβεί μοιραία, γιατί όπως προαναφέρθηκε στο σημείο υπάρχει στροφή και ο κίνδυνος σύγκρουσης με όχημα που κινείται επί της εθνικής οδού είναι πάντοτε ορατός.

Τόσο ο πρόεδρος της Ροβιάτας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και άλλοι κάτοικοι κάνουν έκκληση να δοθεί λύση, καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα σημειώνονται τροχαία ατυχήματα στο σημείο.

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν πρέπει να μετακινηθούν οδηγοί και πεζοί από την παραλία της Ροβιάτας προς το χωριό και την εθνική οδό, ενώ να σημειωθεί ότι τα βράδια η περιοχή είναι βυθισμένη στο σκοτάδι

Ανύπαρκτος φωτισμός

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη τις βραδινές ώρες αφού στο σημείο δεν λειτουργεί ούτε ο φωτισμός! Όλες οι κολώνες φωτισμού είναι εκτός λειτουργίας εδώ και καιρό και τα βράδια η περιοχή είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, κάνοντας δύσκολη τη ζωή και των οδηγών που κινούνται επί της εθνικής οδού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος, έχει απευθυνθεί πολλές φορές στην ΔΕΚΕ Πατρών που είναι αρμόδια και έχει ζητήσει να λυθεί το θέμα του φωτισμού και της απομάκρυνσης των καλαμιών, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.

Προ ημερών έγινε μία κίνηση από την πλευρά της κοινότητας και απομακρύνθηκαν ορισμένα καλάμια, αλλά δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική παρέμβαση στο σημείο και γι’ αυτό απαιτείται η παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών. Αφού βεβαίως αντιληφθούν προηγουμένως την σοβαρότητα της κατάστασης…

Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος Τ.Κ. Ροβιάτας)

«Είναι χρόνιο το πρόβλημα. Εδώ έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα. Αρμόδια για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των καλαμιών είναι η ΔΕΚΕ Πατρών, η οποία όμως δεν έχει ασχοληθεί καθόλου. Το πρόβλημα εντοπίζεται επί της εθνικής οδού, καθώς εξαιτίας των καλαμιών δεν υπάρχει ορατότητα για την διέλευση των οχημάτων και των πεζών. Παράλληλα δεν λειτουργεί και ο φωτισμός και το βράδυ η περιοχή είναι βυθισμένη στο σκοτάδι, είναι πολύ επικίνδυνο το σημείο. Πάντα κάνουμε έγγραφα, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί κανείς. Από μόνοι μας κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις αλλά δεν είναι εύκολο να καθαρίζεται αυτό το πράγμα συνέχεια. Το αυτοκίνητο για να δει πρέπει να βγει στην μέση του δρόμου. Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα τα καλάμια».

Όλη η επικαιρότητα