Αχαϊα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν θα γίνει εκταφή της σπιτονοικοκυράς – Από τι προήλθε ο θάνατός της

Το πόρισμα ενός παθολόγου κι ενός νευρολόγου συνταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία Πατρών παραδόθηκε, με διαβιβαστικό της Αστυνομίας, το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης δύο γιατρών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το πόρισμα ενός παθολόγου κι ενός νευρολόγου συνταυτίζεται πλήρως με το πιστοποιητικό θανάτου της 59χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια

Οι πραγματογνώμονες εξέτασαν το ιστορικό των παθήσεών της γυναίκας, τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε και τις συνθήκες νοσηλείας της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, λίγο πριν πεθάνει.

Το πόρισμα, εν τέλει, είναι σύμφωνο με τις καταθέσεις των θεραπόντων ιατρών της και κατ’ ακολουθία με το εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, στο οποίο αναφέρεται παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα η «προχωρημένη σηψαιμία».

Αποκλείεται η εκταφή

Με βάση την εξέλιξη αυτή αποκλείεται το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της γυναίκας και αναμένεται, σύντομα, να γίνει γνωστό από την Εισαγγελία Πατρών το εάν θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε σχέση με «δευτερεύοντα» ζητήματα της υπόθεσης ή αν η δικογραφία τεθεί στο αρχείο.

Η δικογραφία εξετάζεται ήδη από την αρμόδια εισαγγελέα, σε όλο το εύρος της, για την αναζήτηση -ενδεχομένως- ευθυνών. Συγκεκριμένα, καλείται να αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραμέλησης της ασθενούς, της καθυστερημένης πιθανώς μεταφορά της σε νοσοκομείο, αλλά και της χρηστής ή όχι διαχείρισης των οικονομικών της.

Όλη η επικαιρότητα