Αχαϊα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έτοιμο το υπόμνημα – Η κίνηση της τελευταίας στιγμής που λίγοι περίμεναν

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται πανέτοιμη να καταθέσει για τις δολοφονίες των δύο πρώτων παιδιών της και το θρίλερ από την Πάτρα, παίρνει αυτή την εβδομάδα νέες διαστάσεις - Η κατάθεση της 33χρονης αναμένεται με ενδιαφέρον…
Ακούστε το άρθρο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ετοιμάσει το υπόμνημα που θα καταθέσει για τις δύο δολοφονίες, αλλά όπως φαίνεται δεν θα μείνει στις δικές της εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών από την Πάτρα, θα εντάξει και μια τεχνική έκθεση από τεχνικούς συμβούλους του εξωτερικού, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων. Αμέσως μετά αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και στη συνέχεια θα μάθει αν θα κληθεί να αντιμετωπίσει νέες κατηγορίες.

H Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να δώσει μεθαύριο Τετάρτη εξηγήσεις για τους θανάτους των δύο πρώτων κοριτσιών της και θα προσπαθήσει να πείσει πως δεν έχει καμία σχέση. Η 33χρονη έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, αφού θεωρείται ως η μόνη ύποπτη για τους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Αν και η πλευρά της υπεράσπισης ετοιμάζεται να δώσει ένα πλήρες και καλά τεκμηριωμένο γραπτό υπόμνημα, όπως δήλωσε από την Πάτρα ο δικηγόρος της Οθων Παπαδόπουλος, δεν αποκλείεται η εντολέας του να κληθεί να δώσει και προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών. Η βασική υπερασπιστική γραμμή που θα έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι ότι οι δύο ιατροδικαστές που έκαναν τις αρχικές νεκροψίες στα παιδιά της, απέδωσαν τον θάνατό τους σε παθολογικά αίτια.

Έτσι θα έχει ως βασικό στόχο να ανατρέψει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, που κάνει λόγο για ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών. Όπως δήλωσε ο Οθων Παπαδόπουλος, πλέον το «δυνατό χαρτί» της Ρούλας Πισπιρίγκου, είναι οι εκθέσεις της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα για την Ίριδα και της Χριστίνας Τσάκωνα για την Μαλένα, αλλά και η πρόσφατη δήλωση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, μέσα από την οποία αμφισβήτησε ανοιχτά το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα.

Η Αγγελική Τσιόλα υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έκανε το παραμικρό λάθος στην υπόθεση, ότι με τις δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα και υπογραμμίζει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία που έκανε η ίδια: «Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», επισημαίνει.

Το «κλειδί» για τις Αρχές είναι ο θάνατος της Ίριδας, για τον οποίο η περιγραφή της αδερφής της, Δήμητρας Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της, κρίνεται ως σημαντική, καθώς είπε ότι βρήκε το παιδί στην κούνια νεκρό, σε άλλη θέση από αυτήν που ήταν συνήθως.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχτούν να σταθούν δίπλα της. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας.

Πηγές: newsit.gr, MEGA

Όλη η επικαιρότητα