Categories: Αχαϊα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ώρα της αλήθειας για Μαλένα και Ίριδα – Αύριο το υπόμνημα στους αστυνομικούς

Share

Την Τετάρτη (13/7) στις 12 το μεσημέρι θα κατατεθούν οι έγγραφες εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, στις οποίες θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους των δύο άλλων της παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

«Αυτό που η ίδια λέει από την πρώτη στιγμή, με τα δικά της δεδομένα και με όσα γνωρίζει είναι ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, ούτε δική της συμμετοχή σε κάτι τέτοιο», υπογράμμισε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπισίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε και στα όσα αποκάλυψε ο γιατρός της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, αναφορικά με τα όσα γνώριζε ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος: «Θα έπρεπε να είχε στραφεί στις διωκτικές Αρχές τότε και να είχε κάνει καταγγελία».

Τα επόμενα βήματα

Σημειώνεται, πως η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή τη στιγμή δεν είναι κατηγορούμενη για τους θανάτους Μαλενας και Ίριδας, αλλά ύποπτη. Μόλις δώσει τις εξηγήσεις της, ο φάκελος θα σταλεί στους δυο εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση, οι οποίοι θα μελετήσουν προκειμένου να καταλήξουν στο επόμενο βήμα.

Από την στιγμή που θα λάβουν τις εξηγήσεις της 33χρονης, αναμένεται να χρειαστούν 1-3 ημέρες για να οδηγηθούν στην επόμενη κίνηση. Σε περίπτωση που κρίνουν ότι πρέπει να της ασκηθεί δίωξη για τους δυο θανάτους των παιδιών της, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ανακριτή -διαφορετικό από εκείνον στον οποίο χρεώθηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας- ο οποίος θα την καλέσει σε απολογία. Η κατηγορούμενη πλέον Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία δε θα ξεπερνά τις 5 ημέρες. Μόλις εμφανιστεί και απολογηθεί, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, δηλαδή το εάν πρέπει αλλά και αν είναι επιτρεπτό νομικά να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση.