Ηλεία

Ρύθμιση καταβολής χρεών στις περιοχές των Δήμων Πηνειού και Ήλιδας – «Δεν υπάρχει ζήτημα απόρριψης του Πύργου…»

«Δεν τίθεται θέμα απόρριψης του αιτήματος του δήμου Πύργου», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» χθες το βράδυ ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την έκδοση απόφασης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του περασμένου εξαμήνου σε 24 δόσεις.

Χθες το πρωί υπεγράφησαν οι σχετικές αποφάσεις για τους δήμους Ήλιδας και Πηνειού, αλλά όχι και για τον Πύργο, εξέλιξη που προκάλεσε πρόσκαιρη ανησυχία.

Ωστόσο, στέλεχος του περιβάλλοντος της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, επισήμανε στην εφ.«Πατρίς» ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει υπογραφή η απόφαση και για τον δήμο Πύργου.

«Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες για να βγει απόφαση. Περιμένουμε την προώθηση του προσχεδίου της απόφασης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για να την εγκρίνουμε, όπως κάναμε σήμερα (σ.σ. χθες) με τους άλλους δύο δήμους. Εφόσον αποφασίσαμε ότι όλοι οι δήμοι που επλήγησαν από τα ίδια καιρικά φαινόμενα, θα τύχουν ευνοϊκής ρύθμισης, δεν είναι δυνατόν να μείνει εκτός ο δήμος Πύργου. Είναι καθαρά θέμα χρόνου», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στην εφ.«Πατρίς».

Χθες το πρωί υπεγράφησαν από την κα Παπανάτσιου οι υπουργικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες τα φυσικά και νομικά πρόσωπα με κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στους δήμους Πηνειού και Ήλιδας μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση – κατόπιν αιτήσεως- σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αφορά τα χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα μέχρι την έκδοση των αποφάσεων του αναπλ. υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκαν μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου (ΠΟΛ 1139/16.9.2016 και ΠΟΛ 1132/16.9.2016) και των οποίων η είσπραξη ανεστάλη με αυτές τις αποφάσεις.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθούν στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι τις 6 Απριλίου. Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί έως τις 10 Απριλίου και οι επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Όλη η επικαιρότητα