Σ’ αυτή την Ευρωπαϊκή χώρα ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 4.420€!

Τι χωρίζει τους Ευρωπαίους μεταξύ τους; Μερικές χιλιάδες ευρώ στις τσέπες τους!

Η διαφορά στους μέσους μηνιαίους μισθούς από χώρα σε χώρα, μπορεί να φθάσει και να ξεπεράσει και τα 4.200 ευρώ! Αυτό, βέβαια, αναλογικά με τη σύγκριση ανάμεσα στον υψηλότερο μέσο μηνιαίο μισθό που δίνεται στην Ελβετία (4.421 ευρώ) και τον χαμηλότερο μέσο που «απολαμβάνουν» οι εργαζόμενοι στην Ουκρανία (190 ευρώ). Με 5 χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης να φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τα πιο υψηλά μηνιαία εισοδήματα, που ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα βρίσκεται στην 20 θέση του πίνακα των 38 χωρών που έχουν καταγραφεί, με τον μέσο καθαρό μισθό να υπολογίζεται με τα τελευταία στοιχεία στα 917 ευρώ. (Αλήθεια ποιος παίρνει τόσα; Να μας το πει και μας!) Η χώρα μας βρίσκεται πίσω από δύο χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Σλοβενία – η οποία έχει και την καλύτερη επίδοση στα Βαλκάνια (1.051 ευρώ) και την Εσθονία (993 ευρώ). Η μόνη χώρα της Δυτικής Ευρώπης με χαμηλότερο καθαρό μέσο μισθό από την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία (846 ευρώ). Αντίθετα η Κύπρος με τα 1.658 ευρώ μέσο καθαρό μισθό βρίσκεται κοντά στον μέσο την Δυτικής Ευρώπης.

Οι χαμηλότεροι μέσοι καθαροί μισθοί παρατηρούνται κυρίως σε χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Ο περίφημος μισθός Βουλγαρίας που ακούμε ξανά και ξάνα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι στα 423 ευρώ, στην Σερβία στα 407 ευρώ, στην ΠΓΔΜ στα 372 ευρώ, στην Αλβανία στα 347 ευρώ και στην Μολδαβία 216 ευρώ. Για χώρες που βρίσκονται πιο ανατολικά και δεν συμπεριλαμβάνονται στον χάρτη να αναφέρουμε, ότι στην Τουρκία ο μέσος καθαρός μισθός είναι στα 528 ευρώ και στην Ρωσία στα 474 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί, ότι στο κατά τ’ άλλα πλούσιο Αζερμπαϊτζάν ο μισθός διαμορφώνεται στα 232 ευρώ.

Πηγή: www.tilestwra.com