Ηλεία

Σ. Μπαλιούκος για οικονομική κρίση: «Ο δήμος μας έδωσε λύσεις με τις διάφορες δομές του»

Ακούστε το άρθρο

Τα χρόνια της κρίσης πολλοί Έλληνες πολίτες αντιμετώπισαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν πολλές φορές την δυνατότητα να αγοράσουν ούτε τα βασικά για την διαβίωσή τους.

Η κρίση σύμφωνα με την πολιτεία τέλειωσε, αλλά ήρθε κατόπιν η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, για να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Δυστυχώς σε πολλές περιοχές της χώρας μας, έχει επιδεινωθεί η κατάσταση, με αποτέλεσμα κυρίως οι δήμοι, αλλά και η εκκλησία, να προχωρούν στην σίτιση δεκάδων και πολλές φορές εκατοντάδων οικογενειών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.

Ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων είναι ένας από τους δήμους που πρωτοστατεί στην βοήθεια προς τους άπορους πολίτες του, με διάφορες δράσεις, παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες πού έχει.

Για το «καυτό» αυτό θέμα, την αδυναμία πολλών οικογενειών να συντηρηθούν, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες πιέζονται από τις οικονομικές συνθήκες και τις επιπτώσεις της κρίσης που βίωσε η χώρα. Επιχειρήσεις διέκοψαν την λειτουργία τους, θέσεις εργασίας χάθηκαν, δημόσιοι φορείς μείωσαν την δράση τους. Η επιδημία που ενέσκηψε επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και μεγάλος αριθμός πολιτών, αντιμετώπισαν πρόβλημα επιβίωσης. Ο δήμος μας και όλη η αυτοδιοίκηση της χώρας και των δυο βαθμών, ενίσχυσαν τις υφιστάμενες προνοιακές δομές τους και δημιούργησαν νέες, προκειμένου να στηρίξουν τον δημότη σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που πολλές φορές ήταν ακραία (φαινόμενα πείνας, αναζήτηση φαγητού από τους κάδους απορριμμάτων και ου το καθεξής). Εδώ ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης σε όλη την χώρα, μαζί με την εκκλησία και άλλους φορείς, πρωτοστάτησε και δικαίωσε την θέση που διαχρονικά κατέχει, ως «εγγύτερος θεσμός στον πολίτη». Ο δήμος μας έδωσε λύσεις με τις διάφορες δομές του, το κοινωνικό παντοπωλείο, το ΤΕΒΑ, την Βοήθεια στο Σπίτι, σε 600 οικογένειες με τρόφιμα και σίτιζε καθημερινά άλλες 100 οικογένειες. Διαδικασία η οποία συνεχίζεται και δυστυχώς φοβούμαστε ότι το επόμενο διάστημα θα διευρυνθεί».

Όλη η επικαιρότητα