Ελλάδα

Σ. Φάμελλος: «Η κοινωνία δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της χώρας ή την επιστροφή της ακροδεξιάς»

Ακούστε το άρθρο

«Στα θέματα της δημόσιας διοίκησης καλύτερα να κρίνουμε τον κ. Μητσοτάκη με βάση την πολιτεία του και όχι τις δηλώσεις του.  Eάν εγώ σας πω ότι η γη δεν γυρίζει, θα με πιστέψετε;», σχολίασε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV της Κεντρικής Μακεδονίας αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την κινητικότητα στον δημόσιο τομέα. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει απλά να περιορίσει το Δημόσιο, θέλει να το κάνει άχρηστο για να το ξεπουλήσει. Δεν λέει την αλήθεια. Γιατί δεν τα έκανε όλα αυτά που λέει τώρα όταν ήταν ο αρμόδιος Υπουργός; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νερό της Θεσσαλονίκης το οποίο θέλει να ιδιωτικοποιήσει. Ας καλέσετε τους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη να τοποθετηθούν και θα δείτε ότι όλοι διαφωνούν με τον κ. Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και συνέχισε: «Ένα βασικό πρόβλημα της ΝΔ σήμερα είναι ότι αποτελείται πλέον από τρία κομμάτια. Το ένα είναι ακροδεξιό και δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατική παράδοση της ΝΔ, το άλλο είναι ακραία νεοφιλελεύθερο και θέλει να τα ξεπουλήσει όλα και το τρίτο είναι το παραδοσιακό κομμάτι. Αναρωτιόμαστε ποιο από όλα αυτά τα κομμάτια θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Αυτό του κ. Γεωργιάδη που δεν έχει σχέση με την παραδοσιακή ταυτότητα της ΝΔ, ή κάποιο από τα άλλα; Για να μην πούμε για τη συμμετοχή του σε off shore που απέκρυψε όπως και η κα Μητσοτάκη».

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς το οποίο ανέλαβε την ευθύνη «να φέρει εις πέρας την εντολή της Ελληνικής κοινωνίας που ήταν και είναι η έξοδος από το πρόγραμμα και την επιτροπεία. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε τη χώρα σε πρόγραμμα είναι το κόμμα που θα τη βγάλει και μάλιστα με επιστροφή της εργασίας και του πραγματικού προϊόντος», δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ. Συμπλήρωσε δε, ότι η εντολή του Ελληνικού λαού περιλαμβάνει και την άσκηση της πολιτικής με διαφάνεια και τιμιότητα, φέρνοντας ως παράδειγμα την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα προγράμματα ΕΣΠΑ, στις αδειοδοτήσεις, στους ελέγχους, στις προσλήψεις, κλπ. Γιατί μέχρι σήμερα η πολιτική δεν ήταν τίμια και η οικονομία και η κοινωνία είχε πολλούς «αεριτζήδες».

«Η κοινωνία δεν θα επιτρέψει να έρθει κάποιος που θέλει να τα ξεπουλήσει όλα ή να στρέψει τη χώρα στην ακροδεξιά, διότι αυτές είναι οι δύο επικίνδυνες πλευρές της ΝΔ», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος ολοκληρώνοντας την ομιλία του. «Έχω εμπιστοσύνη στην κοινωνία μας. Εξάλλου, όλοι εμείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προερχόμαστε από την κοινωνία και δεν φοβόμαστε να επιστρέψουμε σ’ αυτή. Φοβούνται όσοι κάνουν καριέρα στις καρέκλες τους και έχουν διοριστεί εκ γενετής στην πολιτική.

Και κατέληξε: «Η οικογένεια του κ. Μητσοτάκη, με τις off shore εταιρείες είναι μια τέτοια περίπτωση, όπως και άλλες στη ΝΔ. Ωστόσο, εμείς οι Θεσσαλονικείς πρέπει να θέσουμε στους εαυτούς μας ένα ερώτημα: Οι πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πού βοήθησαν ακριβώς την πόλη μας, ποιο όραμα έδωσαν στη Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως το μόνο όραμα που είχαν ήταν η επανεκλογή τους, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα; Η δική μας κυβέρνηση ξεκίνησε τόσα πράγματα στη Θεσσαλονίκη που ήταν σταματημένα : Μετρό, Παύλου Μελά, Κόδρα, Έκθεση, Θερμαϊκός κόλπος, κλπ.».​

Όλη η επικαιρότητα