Ηλεία

Σ. Καννής: Πραγματικό εφιάλτη βιώνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας

Οι υποσχέσεις στους Συλλόγους οικιστών, οι συνεντεύξεις και η επικοινωνιακή διαχείριση δεν λύνουν το πρόβλημα.
Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Στάθης Καννής*

  1. Πραγματικό εφιάλτη βιώνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, που αναζητώντας τη δροσιά της θάλασσας, συναντούν μπροστά τους ανεξέλεγκτες χωματερές από σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, κλαδέματα που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους. Είσοδος Σπιάντζας, Κυανή Ακτή, Αντλιοστάσιο, Καβούρι, Κατάκολο, πρώην λίμνη Μουριάς και τόσες άλλες περιοχές έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Οι υποσχέσεις στους Συλλόγους οικιστών, οι συνεντεύξεις και η επικοινωνιακή διαχείριση δεν λύνουν το πρόβλημα. Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό για να απομακρυνθούν αυτοί οι τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων, που, εκτός από εστία μόλυνσης, συνιστούν και σοβαρότατο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και μάλιστα εντός κατοικημένων περιοχών. Την ίδια ώρα ο Δήμος καλεί τους δημότες να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους λόγω αντιπυρικής περιόδου!! 

Η δικαιολογία της έλλειψης χειριστών είναι τουλάχιστον προκλητική, όταν έχουν προσληφθεί εκατοντάδες ημέτεροι σε θέσεις γραφείου. Η εικόνα που προβάλει ο Δήμος Πύργου σε κάθε τουρίστα που διαλέγει τον τόπο μας για καλοκαιρινό προορισμό είναι απαράδεκτη. Κατά τα άλλα περισσεύουν οι πολυδάπανες συναντήσεις του Δημάρχου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΠ και της κουστωδίας τους, που με έξοδα των δημοτών κάνουν εβδομαδιαίες βόλτες στην Αθήνα για να συναντήσουν κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και τους υπεύθυνους για την τουριστική ανάπτυξη (Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού, Πρόεδρο ΕΟΤ κλπ). Αλήθεια, στις συναντήσεις δείχνουν και φωτογραφίες από τις συγκεκριμένες περιοχές, για να έχουν οι αρμόδιοι συνολικότερη εικόνα του τουριστικού προϊόντος που προωθούμε; Ο Δήμαρχος οφείλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα και να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις, αφού τίθεται πιεστικά ζητήματα δημόσιας υγείας και κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και ταχείας επέκτασής της.  

Υ.Γ. Αλήθεια, το καινούργιο το απορριμματοφόρο που αποκτήθηκε το Μάρτιο 2022, το φορτηγό με αρπάγη και ο κλαδοτεμαχιστής που αποκτήθηκαν το Σεπτέμβριο 2021 τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην αποκομιδή των απορριμμάτων γιατί παραμένουν ακινητοποιημένα από την ημερομηνία απόκτησης τους μέχρι και σήμερα; 

*Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Πύργου, «Μπορούμε»

Όλη η επικαιρότητα