Ηλεία

Σ. Μπαλιούκος: «Μην παίζετε με την τύχη ενός καθαρά αγροτικού Δήμου»

Καταγγελία - Διαμαρτυρία του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου για τις συχνές διακοπές ρεύματος.
Ακούστε το άρθρο

Με επιστολή του προς την κεντρική διεύθυνση της περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και της ΔΕΗ, την οποία κοινοποίησε και στους βουλευτές Ηλείας, τον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδος και στον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων κος Σάκης Μπαλιούκος, διαμαρτύρεται για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος στο δήμο, που δημιουργούν πολλά προβλήματα και στους κατοίκους και στους επισκέπτες, αλλά ιδιαίτερα στους επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα τα ελαιοτριβεία, για τα οποία αυτή είναι η περίοδος αιχμής τους.

Ο κος Μπαλιούκος ζητά από τον ΔΕΔΔΗΕ και την ΔΕΗ να βρουν άμεσα λύση, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα συνεχή προβλήματα διακοπής του ρεύματος, ιδίως σε μία περίοδο που είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλη τη χώρα, σε έναν αγροτικό δήμο που προσπαθεί αδιάκοπα για την ανάπτυξη. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κος Μπαλιούκος αναφέρει:

«Φτάνει πια με τις διακοπές ρεύματος!

Ως δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων καταγγέλλω την ταλαιπωρία που υφίσταται ο δήμος μας από τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα τα ελαιοτριβεία, για τα οποία αυτή είναι η περίοδος αιχμής, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, υποφέρουν από τις ξαφνικές πολύωρες διακοπές που έχουν βαρύ οικονομικό κόστος, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επιπλέον όλες οι δημοτικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία επωμίζονται οι πολίτες χωρίς να ευθύνονται.

Δυστυχώς οι διακοπές συνεχίζονται με απόλυτη ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ.

Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι συνεχόμενες και πολύωρες διακοπές ρεύματος, οφείλονται σε οτιδήποτε άλλο πέρα από την παλαιότητα των δικτύων και την ελλιπή τους συντήρηση.

Απευθύνω έκκληση και αυστηρή προειδοποίηση, προς κάθε αρμόδιο: Μην παίζετε με την τύχη ενός καθαρά αγροτικού Δήμου που προσπαθεί αδιάκοπα και με πολύ κόπο των κατοίκων του να ανταπεξέλθει στις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο τόπος μας».

Όλη η επικαιρότητα