Ελλάδα

Σ. Τσιόδρας: 37 θετικοί στον κορονοϊό, από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην κλινική στο Περιστέρι

Ακούστε το άρθρο

Από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη.  “Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό”, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid – 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Έρευνα για την Κλινική στο Περιστέρι: Τους φακέλους όλων των ασθενών και το πόρισμα της αυτοψίας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναμένει ο Εισαγγελέας

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε χθες κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορονοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.
Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.
Στην κλινική μετέβη σήμερα κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της Κλινικής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα