Ελλάδα

Safe Roads Project: Δρόμοι χωρίς κακοτεχνίες, ασφαλέστεροι δρόμοι

Ακούστε το άρθρο

Λακκούβες, χαλασμένα φανάρια, ανύπαρκτη ή κατεστραμμένη σήμανση, σβησμένες από την χρήση και τα καιρικά φαινόμενα διαγραμμίσεις. Όλα αυτά δυσχεραίνουν την καθημερινότητα όσων κινούνται στην πόλη της Αθήνας, είτε το πράττουν με το όχημα της επιλογής τους, είτε πεζή, ενώ, δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες, που αποτελούν αιτία ατυχημάτων.

“Έχοντας αναλύσει τις σοβαρές ζημιές που έχουμε αναλάβει, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ένα μεγάλο μέρος των σοβαρών ατυχημάτων, συμβαίνουν σε διαβάσεις” μας λέει η κ. Μαριλώρα Καμπάνη, της ασφαλιστικής εταιρείας Direct Hellas, η οποία προσθέτει πως, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα, ζητήθηκε από τους πελάτες της εταιρείας να υποδείξουν σημεία, τα οποία θεωρούν επικίνδυνα. Όπερ και εγένετο.

Τα στοιχεία αυτά, προωθήθηκαν στη συνέχεια, στην Περιφέρεια Αττικής και τους αρμόδιους Δήμους, προκειμένου να ελεγχθούν και να προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα συγκεκριμένα σημεία να καταστούν και πάλι ασφαλή για πεζούς και οχήματα. Πρόκειται για σημεία στα οποία οι φωτεινοί σηματοδότες παρουσίαζαν βλάβη, δεν είχε προβλεφθεί επαρκής χρόνος διέλευσης για τους πεζούς, ή λόγω παλαιότητας η συνολική κατάσταση του δρόμου δεν εγγυόταν την ασφαλή χρήση του.

Όπως αναφέρει η κ. Καμπάνη, η Περιφέρεια αποκρίθηκε σχετικά γρήγορα, συμφωνώντας με την ανάγκη επέμβασης σε κάποια από τα σημεία και τονίζοντας ότι σε άλλα είχαν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες επιδιόρθωσης, ενώ έφερε και την εταιρεία σε επαφή με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, στο οποίο εστάλησαν σημεία όπου έχουν καταγραφεί ατυχήματα.

The ‘Safe Roads’ Project

Η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικοί δρόμοι, μας επηρεάζει όλους, όπως κι αν επιλέγουμε να μετακινηθούμε, τόσο σε επίπεδο συμπεριφοράς όσο και, συνακολούθως, σε επίπεδο ασφάλειας.Με αυτό ως δεδομένο αλλά και την επιτακτική ανάγκη για ασφαλέστερους δρόμους και λιγότερα ατυχήματα, η Hellas Direct σε συνεργασία με την Uber, προχώρησαν στη δημιουργία ενός φιλόδοξου και πρωτοποριακού σχεδίου: του The Safe Roads Project.

Το The Safe Roads Project, δίνει την δυνατότητα στους πολίτες, είτε μέσω της ιστοσελίδας του, είτε μέσω της εφαρμογής της Uber, να αναφέρουν με πολύ απλό τρόπο προβλήματα που εντοπίζουν στο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι του προγράμματος επικοινωνούν με τους αντίστοιχους συνεργαζόμενους δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν στην επιδιόρθωσή τους.

Το πρώτο στάδιο του προγράμματος αφορά στα προβλήματα που εντοπίζονται στις διαγραμμίσεις διαφόρων οδών του Λεκανοπεδίου και αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και στην επιδιόρθωση των κακοτεχνιών που συναντώνται στους αττικούς δρόμους.

Ήδη, η πρώτη, πιλοτική, φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε στον Πειραιά, όπου, σε συνεργασία με τον Δήμο, επιδιορθώθηκαν 25 διαγραμμίσεις διαβάσεων, ενώ αναμένεται η επέκταση του και σε άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει το Περιστέρι, όπου εκκρεμεί η διευθέτηση των ημερομηνιών, προκειμένου το The Safe Roads Project να ξεκινήσει την διαγράμμιση σε δρόμους όπου έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες νέας ασφαλτόστρωσης, όπως αναφέρει η κ. Καμπάνη, η οποία υπογραμμίζει πως, παρά το γεγονός πως αυτή η ενέργεια ξεκίνησε τυχαία, η ανταπόκριση και η αποδοχή που τυγχάνει από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες είναι “εξαιρετική”.

Στόχος μας ως εταιρεία, λέει η κ. Καμπάνη, είναι να δημιουργήσουμε μία κοινωνία καλών οδηγών: “Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει τα αυτοκίνητα να είναι ασφαλέστερα, οι οδηγοί πιο συγκεντρωμένοι και οι δρόμοι σε καλή κατάσταση”.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα