Σαγκάη – Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά τα διαγνωστικά τεστ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Share

H Σαγκάη, η πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας προχώρησε στην παράταση της απαίτησης διαγνωστικού τεστ για την COVID-19, παρατείνοντας και τον δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε μία προσπάθεια διατήρησης του ελέγχου της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι πολίτες που δεν θα έχουν μία καταγραφή τεστ νουκλεϊκού οξέος εντός επτά ημερών θα σημαίνονται με έναν κίτρινο κωδικό στο υγειονομικό σύστημα της πόλης, σύμφωνα με τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

Ο κίτρινος κωδικός απαγορεύει την πρόσβαση σε μερικούς δημόσιους χώρους.

Σήμερα, οι υγειονομικές αρχές στην Σαγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν την προηγούμενη ημέρα, ένα κρούσμα μόλυνσης με συμπτώματα, αλλά και τρία ασυμπτωματικά κρούσματα.

Η επαρχία Χαϊνάν στα νότια της Κίνας έχει δεχθεί το χειρότερο πλήγμα κατά την τρέχουσα περίοδο, με 594 συμπτωματικές μολύνσεις και 832 ασυμπτωματικές, όπως αναφέρθηκε σήμερα για την πορεία των κρουσμάτων κατά το προηγούμενο 24ωρο.

Η εφαρμογή σκληρών περιορισμών, αλλά και λοκντάουν στην Χαϊνάν που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, αναμένεται να συνεχιστεί στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η αρμόδια υγειονομική επιτροπή της Κίνας ανέφερε σήμερα συνολικό αριθμό 2.144 κρουσμάτων από τα οποία, τα 704 ήταν συμπτωματικά και 1440 ασυμπτωματικά για τη 12η Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ