Ηλεία

Σάκης Μπαλιούκος για Δασικούς Χάρτες: «Εμπαιγμός η μείωση του κόστους»

Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερα αυξημένη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην Κρέστενα η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση για τους δασικούς χάρτες, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Κατά τη διάρκεια  της συνάντησης αναλύθηκαν και οι νέες παράμετροι του ζητήματος, μετά τις αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος για το κόστος των αντιρρήσεων και τη (μη) παράταση της προθεσμίας υποβολής.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος η μείωση είναι εμπαιγμός, αφού δεν αγγίζει το πρόβλημα στη ρίζα του, καθότι δεν δίνει το δικαίωμα υποβολής μίας αντίρρησης για όλα τα τεμάχια γης και δεν προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση δικαίωσης του ιδιοκτήτη.

«Περίμενα από μια αριστερή κυβέρνηση η μείωση να μην είναι απλά του 10% αλλά να προβλέπεται μία αντίρρηση από τον κάθε πολίτη για το σύνολο της ιδιοκτησίας του. Σε αυτό θα επιμείνουμε. Και σαφώς, όταν το λάθος προέρχεται από πληροφόρηση που δεν αφορά τον δημότη και καλείται να πληρώσει για αυτό, πρέπει να επιστραφεί το ποσό της αντίρρησης. Μια ένσταση για το σύνολο της περιουσίας του κάθε ενδιαφερόμενου θα έλυνε το πρόβλημα ικανοποιητικά», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Μπαλιούκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον μαζικό χαρακτήρα της προχθεσινής ημερίδας.

«Με χαρά είδα ότι πλέον το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς είχαμε προσέλευση από τα πλέον ορεινά μέχρι τα πεδινά, που μας ενθάρρυναν ότι δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη τους. Πήραμε σημαντικά ερεθίσματα και απαντήσεις σε πράγματα που είχαν συσσωρευθεί και βεβαίως θα ακολουθήσει και μια άλλη συνάντηση με υψηλότερου επιπέδου καλεσμένους και εισηγητές που θα μας δώσουν την τελική λύση», σημείωσε ο δήμαρχος και επισήμανε ότι «οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα σε όλη την Ηλεία ότι είμαστε συμμέτοχοι στην προσπάθεια απάλυνσης και των ποσών που βαρύνουν τις αντιρρήσεις αλλά και της διεκδίκησης μιας παράτασης γενναίας και ικανής, που θα δώσει στον κάθε πολίτη να υπερασπιστεί εκείνο που κατέχει από τον παππού του».

Παρέμβαση έκανε και η πρώην βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία έθιξε το ζήτημα των αγροτικών εκτάσεων που χαρακτηρίστηκαν συλλήβδην αναδασωτέες μετά τις πυρκαγιές του 2007 και ζήτησε μείωση του κόστος των ενστάσεων και παράταση στην προθεσμία υποβολής.

Όλη η επικαιρότητα