Παραπολιτικά

Σάκης Μπαλιούκος: «Πολλές φορές έγιναν εξαγγελίες στο όνομα της Ολυμπίας, αλλά έμειναν χωρίς αντίκρισμα»

Πως σχολιάζει ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, την πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη για μετονομασία της Περιφέρειας.
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος στη δήλωσή του τόνισε σχετικά με την πρόταση του Νεκτάριου Φαρμάκη για μετονομασία της Περιφέρειας, ότι πολλές φορές έγιναν εξαγγελίες στο όνομα της Ολυμπίας, αλλά έμειναν χωρίς αντίκρισμα και πως θα πρέπει αυτή την φορά να προηγηθεί το ενδιαφέρον για την περιοχή με έργα και πράξεις και μετά θα έχει αντίκρισμα και νόημα η όποια αλλαγή της ονομασίας.

«Στο πρόσφατο Συνέδριο για τον Αθλητισμό που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας – και όχι στην Ολυμπία τον χώρο των μηνυμάτων του Ολυμπισμού – ακούστηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για μετονομασία της Περιφέρειας σε ‘‘Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης’’ ή ‘‘Ολυμπιακή Περιφέρεια’’.

Χωρίς να αμφισβητούμε τις ειλικρινείς προθέσεις του δεν μας βρίσκει σύμφωνους, επειδή πολλές φορές έγιναν εξαγγελίες στο όνομα της Ολυμπίας αλλά έμειναν χωρίς αντίκρισμα.

Εξαγγέλθηκε Ολυμπία οδός χωρίς καν να αγγίζει την Ολυμπία, έγινε Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, γίνεται Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα, δεν υπάρχει ένα Ίδρυμα Αθλητισμού οποιασδήποτε βαθμίδας στην Ολυμπία, αντίθετα αποψιλώθηκε η Ηλεία και από αυτά τα ελάχιστα που είχε.

Στο όνομα της Ολυμπίας πολλοί ωφελήθηκαν όχι όμως η ίδια η Ολυμπία και η Ήλιδα, οι περιοχές του Ολυμπισμού και Αθλητισμού, της Εκεχειρίας, της Ευγενούς Άμιλλας και Συμφιλίωσης των λαών.

Η πρότασή μας αυτή τη φορά είναι να προηγηθεί το ενδιαφέρον με έργα και πράξεις για την περιοχή και μετά θα έχει αντίκρισμα και νόημα η όποια αλλαγή της ονομασίας».

Όλη η επικαιρότητα