Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σαλμάς: Η έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι το Μεσολόγγι – Καπλάνης: Δεν είμαστε κινούμενος θίασος

tei.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Η έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι το Μεσολόγγι» δήλωσε κατηγορηματικά στο Mesologinews ο αν. Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς. Μάλιστα ο κ. Σαλμάς, είπε ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Η δήλωση αυτή του Μάριου Σαλμά αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανάλογη που μας είχε κάνει σχετικά με τα τμήματα ΤΕΙ που μένουν στην Αιτωλοακαρνανία μεταξύ των οποίων και αυτό της Ναυπάκτου επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο!

Αμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΤΕΙ Πατρών ο οποίος είπε πως θεωρεί εντελώς απαράδεκτο και αδιανόητο εκτός από την Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομίας να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι και η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σ. Καπλάνης μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να τους εκθέσει αναλυτικά τι σημαίνει η αλλαγή έδρας για μια σχολή και να διαμαρτυρηθεί έντονα για αυτή την απόφαση. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ σημειώνει ότι αυτή η εξέλιξη είναι πρωτοφανής για ένα από τα πρωτοϊδρυθέντα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας και να αντιμετωπίζεται αυτό και κατ’ επέκταση οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές ως “περιφερόμενος θίασος”.

Εξάλλου, αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομίας, οι οποίοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα γενική συνέλευση προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις, αλλά και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Στο μεταξύ αγωνία διακατέχει και τους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πάτρας που πληροφορήθηκαν πως το Τμήμα τους συγχωνεύεται με το αντιστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας, χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμία αντίδραση από την τοπική κοινωνία. Αν εξαιρέσουμε τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας και του Περιφερειακού Συμβουλίου, καμία άλλη ενέργεια δεν έγινε.

Πηγή: www.patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα