Κόσμος

Σάλος από ρατσιστικό σποτ αεροπορικής εταιρείας: Λευκός ηθοποιός βάφτηκε για να υποδυθεί τον Ομπάμα

Ακούστε το άρθρο

Με έναν άκρως ρατσιστικό τρόπο επιχείρησε η γνωστή αεροπορική εταιρεία Alitalia να διαφημίσει τη νέα της πτήση Ρώμη – Ουάσινγκτον. Η ιταλική εταιρεία στα πλαίσια της διαφημιστικής της καμπάνιας, δημοσίευσε ένα σποτ που ένας λευκός ηθοποιός είναι βαμμένος… έγχρωμος με σκοπό να υποδυθεί τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το λεγόμενο blackface που υιοθέτησε η εταιρεία προκάλεσε σάλο και οργή. Η χρήση του blackface στο βίντεο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. «Το βίντεο αυτό της Alitalia που δείχνει έναν σιωπηλό «Ομπάμα» του οποίου το πρόσωπο έχει βαφτεί μαύρο, είναι λάθος σε τόσα πολλά επίπεδα: ρατσισμός, ακραίος επαρχιωτισμός, ηθελημένη άγνοια γεγονότων, έλλειψη γνώση της ιστορίας», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

Μετά από τον χαμό που προκάλεσε το βίντεο η Alitalia αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το ρατσιστικό σποτ.

«Η Alitalia ζητά βαθύτατα συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν από το διαφημιστικό μας βίντεο για το δρομολόγιό μας στην Ουάσινγκτον», έγραψε στο Twitter η αεροπορική εταιρεία. «Το βίντεο έχει διαγραφεί. Για την εταιρεία μας ο σεβασμός σε όλους είναι υποχρεωτικός και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να πληγώσουμε κανέναν και θα μάθουμε από αυτό που συνέβη», πρόσθεσε.

via

Όλη η επικαιρότητα