Κόσμος

Σάλος με διαφήμιση της Dove: Το αφρόλουτρο έκανε την μαύρη γυναίκα… λευκή

Η Dove υποστηρίζει ότι είχε καλές προθέσεις και ότι ήθελε να παρουσιάσει ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους τύπους δέρματος, όμως οι γυναίκες που είδαν τη διαφήμιση είχαν άλλη άποψη.

 Μία μαύρη γυναίκα δοκιμάζει πανευτυχής το νέο αφρόλουτρο της Dove. Μέχρι το τέλος της διαφήμισης η γυναίκα αυτή έχει πλέον γίνει… λευκή!

Η πλοκή της διαφήμισης που προοριζόταν για καμπάνια μέσω Facebook ξετυλίγεται σε τέσσερις διαφορετικές εικόνες. Στην πρώτη βλέπουμε χαρούμενη την μαύρη κοπέλα δίπλα στο αφρόλουτρο, στη δεύτερη η κοπέλα αρχίζει να βγάζει την μπλούζα της, στην τρίτη ανακαλύπτουμε ότι κάτω από την μπλούζα η κοπέλα έχει… λευκή επιδερμίδα και στην τέταρτη και τελευταία η κοπέλα έχει αλλάξει και είναι πλέον λευκή!

Η πρόθεση της εταιρείας ήταν να δείξει ότι το νέο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο αποτελεσματικά από όλους τους τύπους δέρματος. Αρκετοί όμως θεώρησαν ότι το μήνυμά της ήταν ρατσιστικό.

Το ζήτημα δεν άργησε να λάβει μεγάλες διαστάσεις με την εταιρεία να δέχεται σωρεία επικρίσεων. Τελικά η ίδια η Dove αποφάσισε να αποσύρει το επίμαχο διαφημιστικό ζητώντας μάλιστα συγγνώμη για την όποια παρανόηση του μηνύματος από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι.

 

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα