Αθλητισμός

«Σάλπι-σε» στο τέλος! Άλκμααρ – ΠΑΟΚ 1-1

sdalpi.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ο Μάρτιν Χερ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Εστέμπαν κάτω από τα δοκάρια.  Δεξιά τον Γιόχανσον Μ., και αριστερά τον Φάιτενς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίργκεβερ και Γκούντελι. Στην μεσαία γραμμή οι Μάρτενς και Ελμ. Στις πτέρυγες Βούιτενς και Ορτίζ, ενώ στην επίθεση οι Γιόχανσον Α. και Μπέερνς.
 
Ο Χουμπ Στέφενς με σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια , δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Τζαβέλλας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Βίτορ. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζιόλης, στις πτέρυγες οι Στοχ και Λούκας. Στον άξονα ο Νίνης και στην κορυφή ο Αθανασάδης.
 
Οι δύο ομάδες προσπάθησαν με τον δικό τους τρόπο να πάρουν το κέντρο. Η πίεση που ασκήθηκε κυρίως από τους Ολλανδούς ήταν μεγάλη, όπως και τα λάθη εκατέρωθεν. Με τον ΠΑΟΚ να είναι επικίνδυνος στις μεταβιβάσεις του όπως η φάση στο 29’ με τον Βίτορ να μην βλέπει πίσω του και να πετάει την μπάλα στον Χακόμπο με τον Γιόχανσον να περνάει και τον Χακόμπο, όμως το πλασέ του να καταλήγει άουτ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη για τους γηπεδούχους.
Υστερούσε στην ανάπτυξη
Ο ΠΑΟΚ είχε, όπως άλλωστε παρουσιάζει στα περισσότερα παιχνίδι, πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Λάζαρ ήταν μπλοκαρισμένος, ο Τζιόλης μόνος του προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, οι πλάγιοι εκτός ρυθμού, ο Αθανασιάδης στην επίθεση χωρίς βοήθειες. Ενώ οι αμυντικοί ήταν επιρρεπής στο λάθος. 
Δοκάρι ο Τζιόλης
Με όλα αυτά τα προβλήματα ο Δικέφαλος κατάφερε να βγάλει δύο φάσεις οι οποίες προήλθαν από ατομική προσπάθεια. Στο 8’ο Τζιόλης επιχείρησε το δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οιζόντοιο δοκάρι του Εστέμπαν. Στο 21′ ο δραστήριος Κίτσιου που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα της Άλκμααρ να διώχνει σε κόρνερ. 
Μια σωστή επίθεση
Η πρώτη οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ σημειώθηκε στο 39’ με τον Αθανασιάδη να μπαίνει στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ
Έσωσε ο Χακόμπο
Από λάθος του Κατσουράνη στο 47’ ο Γκούντελι έφτασε απέναντι από τον Χακόμπο όμως το πλασέ του Ολλανδού κόπηκε από τον Ισπανό τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ βρήκε μουδιασμένος στην επανάληψη με την άμυνα να πελαγοδρομεί στην πίεση των γηπεδούχων από τον άξονα. 
Δεύτερο δοκάρι 
Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Τζαβέλλα να βγάζει τη σέντρα και ο Λούκας με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. Αυτό ήταν το δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Στέφενς και η δεύτερη οργανωμένη κατεβασιά. 
Ουσία μηδέν 
Μετά το δοκάρι του ΠΑΟΚ ο ρυθμός του αγώνα πήρε τρελό ρυθμό. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε και στις δύο εστίες. Όμως από ουσία μηδέν. Οι 22 ποδοσφαιριστές  έτρεχαν στον αγωνιστικό χωρίς όμως να δημιουργήσουν ευκαιρίες στις δύο εστίες. 
Έμεινε από ενέργεια 
Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν κάπου αλλού το μυαλό τους  και όχι στον ματς με την Αλκμάαρ. Οι Ολλανδοί έβγαζαν αντεπιθέσεις φωτιά. Τα καμπανάκια χτυπούσαν όμως ουδείς τα άκουγε. Στο 71′ Δοκάρι και για την Άλκμααρ το οποίο έκανε ο Γκούντμουσον με κεφαλιά. Στο 82′  είχαμε την επέμβαση του Χακόμπο σε δυνατό σουτ του Γιόχανσον. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ. Οι Ολλανδοί πίεσαν ο Κατσουράνης που έμεινε πίσω και από δυνάμεις με τον Γκουγιελέου μετά τη σέντρα του Όβερντουμ νίκησε τον Χακόμπο κάνοντας το 1-0
Η χρυσή αλλαγή
Στο 88’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση όμως η κεφαλιά του Βίτορ δεν βρήκε στόχο. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχαν στις καθυστερήσεις ου αγώνα με το δυνατό βολέ του Σαλπιγγίδη από το ύψος της μικρής περιοχής
 
MAN OF THE MATCH: Η χρυσή αλλαγή του ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα το γκολ της ισοφάρισης. 
 
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πέρεθ Λούκας θα μπορούσε να ήταν πρωταγωνιστής του αγώνα αν η κεφαλιά του κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως ο Ισπανός ήταν κάτω του μετρίου. Έδειχνε ότι ήταν εκτός ρυθμού και σωστά αντικαταστάθηκε πρώτος.  
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χακόμπο ήταν σήμερα σε εξαιρετική ημέρα. Εκτός από ένα λάθος που έκανε στη μεταβίβαση της μπάλας ο Ισπανός τερματοφύλακας έσωσε τον ΠΑΟΚ σε δύο-τρεις αντεπιθέσεις των Ολλανδών.  
 
 
Η ΓΚΑΦΑ: Τα λάθη εκατέρωθεν ήταν πολλά όμως τα πιο πολλά τα  έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ τα οποία θα μπορούσαν να ήταν και μοιραία. 
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κοντά στις φάσεις ο Λούκας Μπάντι δεν αδίκησε καμία ομάδα ο Ιταλός ρέφερι.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Σαλπιγγίδη. Οι Θεσσαλονικείς που είχαν πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσής τους πέτυχαν το γκολ παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Στέφενς που είχε και δύο δοκάρια καλούνται περάσουν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού που έρχεται στην Τούμπα. 
 
Αλκμαάρ: Εστέμπαν, Γιόχανσον, Γκουβελέου, Βιεργκέβερ, Βούιτενς, Γκούντελι, Ελμ, Ορτίθ, Μπέερενς(69’ Γκούντμουσον), Γιόχανσον και Μάρτενς
 
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Μιγκέλ Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ(82’ Σαλπιγγίδης), Λούκας(72’Ολίσε), Στοχ, Νίνης(76’ Λόρενς), Αθανασιάδης
πηγή:gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα