Πολιτική

Α. Σαμαράς: «Δεν ήρθα να απολογηθώ, ήρθα να καταγγείλω»

«Ήρθα για να καταγγείλω το γελοίο κατηγορητήριο, τους κινδύνους , της σκευωρία. Δεν ήρθα για να απαντήσω στις άθλιες συκοφαντίες. Δεν ήρθα για να απολογηθώ». Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το σκάνδαλο Novartis και την φερόμενη εμπλοκή του, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για σαθρές κατηγορίες, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, για «στημένους ψευδομάρτυρες» και για θύματα που θα πρέπει «να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες».

Προειδοποίησε δε την εθνική αντιπροσωπεία πως «όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο, θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί» και συμπλήρωσε: «Αν βάζουν ανωνύμους, δήθεν προστατευόμενους, δήθεν μάρτυρες να σπιλώνουν με σαθρές κατηγορίες, χωρίς το παραμικρό στοιχείο, με αντιφατικές μάλιστα μαρτυρίες, τότε που βρισκόμαστε;». Και τόνισε πως κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα μπορεί να επικαλείται ανώνυμους μάρτυρες για να σπιλώσει τους αντιπάλους της. «Αν περάσει σε βάρος των πολιτικών, γιατί να μην γενικευθεί οπουδήποτε;».

Έκανε λόγο για έναν «λασποπόλεμο» και «πολιτική αλητεία» αλλά και για «δικαστικά πραξικοπήματα» καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως έχει στήσει την όλη υπόθεση και χρησιμοποίησε ΜΜΕ με πρώτο το Documento και τον δημογράφο κ.Βαξεβάνη «το γνωστό, προπαγανδιστικό, φερέφωνο της κυβέρνησης να κάνει τη δουλειά».

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκαν μέτρα για μείωση της σπατάλης στον χώρο της υγείας τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα αντιπολίτευσης τα καταψήφιζε αυτές τις μεταρρυθμίσεις «στηρίζοντας τους φαρμακοβιομήχανους». Ανέφερε επιπλέον ότι το 2013 ο κ. Φρουζής είχε αποκαλέσει ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησής του για το φάρμακο.

Στη Βουλή η μαραθώνια συζήτηση για το σκάνδαλο Novartis (Δείτε LIVE)

Πηγή: huffpost

Όλη η επικαιρότητα