Πολιτική

Σαμαράς: «Οποιος επιδιώκει εκλογές πριν το 2016 θα αναλάβει και τις ευθύνες του»

samaras-1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Να κλείσει τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, με κάθε ευκαιρία, προσπαθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς, εν μέσω πολλαπλών σεναρίων για προσφυγή στις κάλπες, είτε ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε νωρίτερα.  
 
Σε μια χρονική στιγμή που οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για τη ΝΔ και η πολιτική ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί και από τις αποκαλύψεις για μίζες και σκάνδαλα, ο κ. Σαμαράς επέλεξε να στείλει μήνυμα ότι ο ίδιος επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας.
 
Ο Πρωθυπουργός, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, τόνισε εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ επί της Λεωφόρου Συγγρού, ότι «όποιος επιδιώκει να γίνουν εκλογές πριν το 2016 θα αναλάβει και τις ευθύνες του» και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω την χώρα σε εκλογές. Πρώτο μέλημα είναι η σταθερότητα και η αντιμετώπιση της κρίσης. Μέλημά μου μόνο η Ελλάδα. Επιδίωξή μου είναι να γίνουν οι  εκλογές το 2016. Δεν έχουμε πρόβλημα να δώσουμε τη μάχη».
 
Η αναφορά του κ. Σαμαρά ήταν σαφής και στόχευε προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και θέλει να ενισχύσει το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ευθύνεται εάν η χώρα δεν εξαντλήσει την τετραετία και προκληθούν βουλευτικές εκλογές.
 
Η επισήμανσή του για το 2015, συνδέεται με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του συγκεκριμένου έτους και χρεώνει στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια αποσταθεροποίησης στη χώρα.
 
Είναι η τρίτη φορά εντός ολίγων ημερών που ο Πρωθυπουργός στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να δείξει στην κοινή γνώμη ότι την πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να την προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση που κατά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι σκέπτεται να αξιοποιήσει την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.
 
Η πολιτική σύγκρουση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο, στη σκιά των συζητήσεων που προκλήθηκαν από τον…«πρόωρο αποχαιρετισμό» που επεφύλαξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας προς τους υπαλλήλους της Προεδρίας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε τη σχετική σεναριολογία, υπογραμμίζοντας ότι τα διάφορα δημοσιεύματα τροφοδοτούν συζητήσεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο προώρων εκλογών.

«Σε κάθε περίπτωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας με επίσημο τρόπο καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της»
 αναφερόταν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και αμέσως μετά από το Προεδρικό Μέγαρο υπήρξε η εξής διαρροή για να σταματήσουν τα σενάρια: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα εξαντλήσει την θητεία του».
 
Την στιγμή που η Προεδρία της Δημοκρατίας επιχειρούσε να βάλει φρένο στη δημόσια συζήτηση, ο κ. Τσίπρας έστελνε μήνυμα από τη Βουλή και, ενώπιον του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, είπε, στέλνοντας μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου: «Τον επόμενο πρόεδρο θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο».
 
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός, δεχόμενος ευχές για την εορτή του στο Μέγαρο Μαξίμου, τους βουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες να μπαίνουν στα καφενεία των εκλογικών τους περιφερειών με δυναμισμό και να μην φοβούνται.
 
«Εγώ έμπαινα μέσα με “χειροβομβίδες” στην τσέπη» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς και τους επεσήμανε με έμφαση ότι δεν πρέπει απλά ν ακούνε τα παράπονα των πολιτών, αλλά να τους απαντούν και να δίνουν τη μάχη της πολιτικής σε κάθε ευκαιρία. 
 
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, δείχνοντας ότι ο πόλεμος από τη ΝΔ και το Μαξίμου θα είναι σκληρός προς το ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους παριστάμενους βουλευτές να ασκούν σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο για την οικονομία και τις θέσεις τους και να τονίζουν το αντιευρωπαϊκό προφίλ της, όπως είπε, αλλά και να επισημαίνουν και τις σχέσεις στελεχών της με την τρομοκρατία.
 
 Πηγή: tovima.gr

Όλη η επικαιρότητα