Περιβάλλον

«Σαμποτάζ» στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου Ηλιδας

kadoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Άρχισαν τα… παρατράγουδα στον δήμο Ήλιδας, καθώς κάποιοι ξεκίνησαν να καθαρίζουν αυλές και κήπους, ακολουθώντας φυσικά την εύκολη λύση που δεν είναι άλλη από την εναπόθεση κλαδιών και χορταριών δίπλα σε κάδους απορριμμάτων, αλλά ακόμη και μέσα σε κάδους ανακύκλωσης! Ήδη ένας σημαντικός αριθμός από κάδους ανακύκλωσης έχει καταστραφεί, αφού κάποιοι ασυνείδητοι επέλεγαν τους συγκεκριμένους κάδους για την εναπόθεση της στάχτης από τα τζάκια τους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πάρουν φωτιά.

Σε κάδους και πεζοδρόμια τώρα, όπως όλα δείχνουν, σειρά έχουν τα κλαδιά, τα χόρτα και ότι άλλου είδους υπολείμματα έχει ο καθένας στην αυλή του, η εναπόθεση των οποίων στους κάδους ανακύκλωσης οδηγεί σε αχρηστία επί της ουσίας όλα τα ανακυκλώσιμα είδη, αφού φορτία που περιλαμβάνουν και άλλα απορρίμματα πλην των ανακυκλώσιμων, επιστρέφονται πίσω! Πέραν των κάδων όμως, κάποιοι έχουν την πολύ κακή συνήθεια, να εναποθέτουν κλαδιά και άλλα απορρίμματα, δίπλα σε κάδους απορριμμάτων και επάνω σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι να θυμίζει η Αμαλιάδα έναν απέραντο σκουπιδότοπο, ενώ τα σημεία αυτά αποτελούν εστία μόλυνσης και σε περιπτώσεις βροχόπτωσης, πολλά από αυτά τα απορρίμματα να καταλήγουν στους δρόμους ή να φράζουν φρεάτια ομβρίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, ξεκαθάρισε πως η ανοχή έλαβε τέλος πλέον και θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό καθαριότητας, αφού η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και όπως όλα δείχνουν κάποιοι δεν έχουν καμία διάθεση να συμμορφωθούν και να λειτουργήσουν υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος. Ο κ.Χριστοφόρου ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι το τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας με το οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες είναι το: 2622022554.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι με δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού στον τομέα καθαριότητας, θα ιδρυθεί εθελοντική ομάδα , την οποία θα συντονίζει ο ίδιος ο κ. Χριστοφόρου, προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση και να απομακρύνουν και οι εθελοντές σκουπίδια από δρόμους και χώρους του δήμου.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα