Τεχνολογία

Samsung: ανακοινώνει κέρδη ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο του 2017!

Ακούστε το άρθρο

H Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Για το συγκεκριμένο τρίμηνο, τα έσοδα της Samsung ανήλθαν στα 62.05 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας αύξηση 14.23 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου σημείωσαν ρεκόρ φτάνοντας τα 14.53 τρισεκατομμύρια won, αύξηση της τάξης των 9.33 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος.

Ο τομέας των Display Panel σημείωσε πτώση κερδών, παρά τις διευρυμένες πωλήσεις των εύκαμπτων OLED πάνελ για premium smartphones. Ο τομέας του Mobile Business κατέγραψε υψηλό ρυθμό παραδόσεων, χάρη στο λανσάρισμα του Galaxy Note 8 και τις σταθερές πωλήσεις της νέας σειράς Galaxy J, ωστόσο τα κέρδη του συγκεκριμένου τομέα σημείωσαν πτώση από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας της μεγαλύτερης αναλογίας πωλήσεων των πιο οικονομικών smartphones.

Ο τομέας των προϊόντων μνήμης πέτυχε ισχυρά κέρδη για το τρίμηνο, λόγω της υψηλής εποχικής ζήτησης για εφαρμογές μνήμης, της τάσης της αγοράς προς τα chip υψηλότερης πυκνότητας και της συνέχισης των ευνοϊκών συνθηκών προσφοράς, ζήτησης και τιμών. Για τις NAND, η κυκλοφορία των ναυαρχίδων smartphones και η επέκταση των υποδομών cloud οδήγησαν σε ισχυρή ζήτηση. Για τις DRAM, η ζήτηση για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε servers, κινητές συσκευές, PCs και κονσόλες παιχνιδιών, επίσης, παρέμεινε σταθερή.

Σχετικά με το τμήμα των OLED, μια αύξηση στις παραδόσεις εύκαμπτων οθονών για τις νέες ναυαρχίδες smartphones των πελατών, οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων. Ωστόσο, τα κέρδη από τρίμηνο σε τρίμηνο σημείωσαν πτώση εξαιτίας της αύξησης των αρχικών δαπανών εκκίνησης της νέας γραμμής παραγωγής OLED και του αυξημένου ανταγωνισμού στα άκαμπτα προϊόντα OLED. Για τον τομέα LCD, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου σημείωσαν πτώση, καθώς μια ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης οδήγησε σε πτώση στη μέση τιμή των LCD πάνελ. Επιπλέον, η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία LCD συνεχίζει να επηρεάζει τις τιμές.

Ο τομέας του Mobile Business σημείωσε αύξηση στις παραδόσεις smartphone χάρη στo παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας ναυαρχίδας, του Galaxy Note 8, και στη σταθερή απόδοση της νέας σειράς Galaxy J. Παρόλα αυτά, τα συνολικά έσοδα και τα κέρδη μειώθηκαν από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων των μοντέλων μεσαίας έως χαμηλής κατηγορίας.

Σχετικά με τον τομέα του Mobile Business, η Samsung θα εδραιώσει την ηγετική της θέση στην high-end αγορά με ναυαρχίδες smartphones και θα βελτιώσει την κερδοφορία βελτιστοποιώντας τις σειρές των προϊόντων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τις προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης με νέες τεχνολογίες όπως τα δίκτυα 5G και να ενισχύσει τις δυνατότητες των υπηρεσιών και λογισμικών.

Σχετικά με τον τομέα των Consumer Electronics, η Samsung θα συνεχίσει να εστιάζει στην διεύρυνση των πωλήσεων premium προϊόντων και την ενίσχυση του τομέα B2B.

Πηγή: gizchina.com

Όλη η επικαιρότητα