Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα

Ακούστε το άρθρο

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στην Ελλάδα και τον κόσμο σαν σήμερα, και σημάδεψαν την ιστορία.

Ανθρώπινα Δικαιώματα.

1953: Ανακηρύσσεται η Δημοκρατία της Αιγύπτου και καταργείται η Βασιλεία.

1953: Το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αποκρούει ισχυρή επίθεση κινεζικού συντάγματος κατά του υψώματος Χάρι (ύψ. 440). (Πόλεμος της Κορέας)

Polemos_Korea-GreekArmy

1961: Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Καισαρεία του Ισραήλ, ανακαλύπτεται μία πλάκα με το όνομα του Πόντιου Πιλάτου, η οποία αποτελεί την πρώτη ένδειξη ύπαρξης του ιστορικού αυτού προσώπου.

Pilate_Inscription_Plaque

1963: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μία εβδομάδα μετά την παραίτησή του, αναχωρεί χωρίς να γίνει αντιληπτός, με προορισμό το Λονδίνο.

1967: Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Μοντερέι Ποπ Φεστιβάλ.

1983: Η αστροναύτης Σάλλυ Ράιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που πετάει στο διάστημα.

1989: Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Στις Εθνικές εκλογές νικητής ανακηρύσσεται η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αργότερα ορίζεται νέα ημερομηνία εθνικών εκλογών η 5η Νοεμβρίου.

Mitsotakis_ekloges_1989

2000: Η Ελλάδα ανακηρύσσεται επισήμως ως το 12ο μέλος της ΟΝΕ.

2008: Απορρίπτεται από τη Βουλή των Ελλήνων με 152 κατά και 144 υπέρ η πρόταση της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

2012: «Έφυγε» ο Αλκέτας Παναγούλιας, Έλληνας ποδοσφαιριστής και προπονητής. Υπήρξε ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική ποδοσφαίρου στα τελικά του Euro 1980 και του Μουντιάλ 1994.Στην ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας του Άρη, την οποία στήριξε αργότερα ως προπονητής, αλλά και ως παράγοντας.

Όλη η επικαιρότητα