Αρχείο «Πατρίς»

Σαν σήμερα: Συζυγοκτονία στο Τραγανό – Την σκότωσε με “σιστόξ”

"Ματιές στο αρχείο" της εφ. "Πατρίς".
Ακούστε το άρθρο

Ήταν 12 Ιουλίου του 1963, όταν η εφ. “Πατρίς”, ενημέρωνε τους αναγνώστες της, για μια φρικτή συζυγοκτονία, η οποία έλαβε χώρα στο Τραγανό Ηλείας.

Ο θάνατος της 50χρονης γυναίκας, αρχικά, αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Όταν όμως, ο γιατρός που ειδοποιήθηκε για να εξετάσει την σορό της, άκουσε την κόρη της να φωνάζει, πως η μητέρα της δεν πέθανε, αλλά χτυπήθηκε από τον πατέρα της, άρχισε να ερευνά το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

Ο 54χρονος σύζυγος, γεωργός στο επάγγελμα, συνελήφθη άμεσα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν σταμάτησε λεπτό να αρνείται κάθε κατηγορία σε βάρος του. Ο ίδιος μάλιστα επέμενε να τον αφήσουν να παρευρεθεί στην κηδεία της γυναίκας του.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΦ. ΠΑΤΡΙΣ

Παράλληλα, οι ιατροδικαστές βρήκαν πράγματι μώλωπες στο σώμα και στο κεφάλι της 50χρονης, μπορούσαν όμως να αποφανθούν με σιγουριά, πως ο θάνατός της δεν προήλθε από τα χτυπήματα αυτά. Η 50χρονη έχασε την ζωή της εξαιτίας ενός ισχυρού γεωργικού δηλητηρίου (σιστόξ), του οποίου υπολείμματα βρέθηκαν στο στομάχι της.

Αυτό που σκέφτηκαν αμέσως ήταν πως ο σύζυγός της, είχε ρίξει την δηλητηριώδη ουσία, στο φαγητό της, την ώρα που δειπνούσαν.

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά στοιχεία που προέκυψε από τις καταθέσεις των παιδιών τους, ήταν πως το ανδρόγυνο  μάλωνε έντονα γιατί το θύμα, προσπαθούσε να υπερασπιστεί την επιθυμία της μεγάλης τους κόρης, να μείνει μόνιμα στην πρωτεύουσα και να ακολουθήσει την ζωή που εκείνη είχε επιλέξει.

Κανείς φυσικά δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο 54χρονος θα έφτανε μέχρι τον φόνο…

Όλη η επικαιρότητα