Ηλεία

Σαράντης Χιλέλλης: Συνεχίζει να διαφημίζει την Σπιάτζα δημιουργώντας γλυπτά από άμμο (VIDEO)

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο Σαράντης Χιλέλλης, ο αποκαλούμενος «καλλιτέχνης της άμμου» στο διαδίκτυο, διαφημίζει την παραλία της Σπιάτζας δημιουργώντας γλυπτά από άμμο.

Δίνοντας μορφή στην άμμο ο Σαράντης Χιλέλλης δημιουργεί γλυπτά με διάφορα θέματα, συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνική του, με τα έργα του να αποτελούν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που σπεύδουν να τα θαυμάσουν από κοντά…

Αυτό συνέβη και την περασμένη Τετάρτη όπου στην παραλία βρέθηκαν  αρκετά παιδιά με τον «καλλιτέχνη της άμμου» να τους αποκαλύπτει βασικά πράγματα για την δημιουργία γλυπτών από άμμο. «Βρέθηκα στην παραλία της Μούτελης, ως καλεσμένος της Παναγιώτας Κουή, όπου εξήγησα στα παιδιά πως μπορούν να στήσουν ένα μικρό, απλό, γλυπτό από άμμο. Χάρηκα πραγματικά που τους φάνηκε ενδιαφέρον και χάρηκα ακόμα περισσότερο που τα είδα να χαμογελούν αντιλαμβανόμενα ότι με ένα υλικό που έχεις στα πόδια σου μπορείς να φτιάξεις πολλά πράγματα».

«Πέρυσι κάναμε μια προσπάθεια, με το 1ο Φεστιβάλ Γλυπτών από Άμμο, κάτι που προσπαθήσαμε να συμβεί και φέτος αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω του χρόνου, και έχουμε κάποια θετικά μηνύματα γι` αυτό, να το καταφέρουμε. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο και θα κινηθούμε ανάλογα τους επόμενους μήνες».

Πάντως μέχρι το τέλος του μήνα ο Σαράντης Χιλέλλης θα βρίσκεται στην Σπιάτζα και θα δημιουργεί στον ελεύθερο χρόνο του. Εσείς πάλι που θα θέλατε να πάρετε μια γεύση από την δουλειά του, αλλά δεν έχετε την δυνατότητα να βρεθείτε στην Σπιάτζα, μπορείτε να επισκέπτεστε (ή να ζητήσετε να γίνετε μέλη), την ομάδα ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ (SAND SCULPTING GREECE OFFICIAL).

«Χαρείτε τον ήλιο, τις παραλίες και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα που προσφέρονται απλόχερα στην Ηλεία. Δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Σαντορίνη»… είναι το μήνυμα του Σαράντη στο τέλος της συζήτησης μας… «Φθάνει να αντιληφθούμε την ομορφιά του τόπου μας, εμείς οι ίδιοι» θα συμπληρώναμε…

Όλη η επικαιρότητα