WEB tv Ελλάδα Ηλεία Καιρός Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα η κακοκαιρία – Σοβαρά προβλήματα στη Ζάκυνθο (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η κακοκαιρία που «σαρώνει» από χθες, Τετάρτη (25/01) τη Δυτική Ελλάδα.
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Ζάκυνθο η κακοκαιρία που «σαρώνει» από χθες, Τετάρτη (25/01) τη Δυτική Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά  τις ισχυρές καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις τις χαλαζοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους. 

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν από το μεσημέρι χθες σε διάφορα σημεία του νησιού και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Επιπλέον, η νύχτα δυσκόλεψε την κατάσταση στο νησί, καθώς έχει αποκοπεί το χωριό Βασιλικός λόγω κατολισθήσεων, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στον αστικό ιστό, τα ξημερώματα. Παράλληλα, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν 50 άτομα από πρόχειρο καταβλισμό Ρομά. Οι Αρχές τους μετέφεραν με μπουλντόζες σε ασφαλές σημείο. Εξάλλου, νεαρά άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους στον Λαγανά, έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και σπίτια, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ρεύματος.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, στον Δήμο Άργους Μυκηνών και στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Μήνυμα από 112

Στο μεταξύ εξαιτίας των ακραίων φαινομένων που θα έπλητταν τη Δυτ. Ελλάδα προειδοποιητικά μηνύματα από το 112 μήνυμα έλαβαν σε πρώτη φάση οι χρήστες κινητών τηλεφώνων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία.

Ακολούθησε μήνυμα στους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Το μήνυμα κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ ζητά από τους πολίτες να πραγματοποιούν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας, απηύθυνε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοποιός.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

Έχετε πάντα υπόψη,σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανένα λόγο.

Οι περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικές Προστασία.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ανά 12 ώρες και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Όλη η επικαιρότητα