Ελλάδα

Σαρώνει η κακοκαιρία την Εύβοια: Πλημμύρες σε Κύμη, Μαντούδι και Αλιβέρι

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στην Εύβοια η κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρότητα το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με το evima.gr τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Κύμης και Αλιβερίου.

Στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Ιερά Μονή Γαλατάκη, ενώ έπεσε και μία κολόνα του ΟΤΕ. Επίσης εκκενώθηκαν 10 κατοικίες στον οικισμό Πύλη και όλος ο Δήμος είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εύβοια

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στον δρόμο Κύμης – Αλιβερίου. Λόγω κατολισθήσεων στο ύψος του Στομίου ο δρόμος έκλεισε. Επίσης πλημμύρισε το ποτάμι Μανικιάτης και στις εκβολές του πλημμύρισαν περιοχές στο Στόμιο και στον Άγιο Γεώργιο.

Στη Μουρτερή έχουν πλημμυρίσει σπίτια και στο χωριό Πυργί χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ζευγαριού ηλικιωμένων.

Εύβοια

Προβλήματα σημειώθηκαν και στο χωριό Πλατάνα από την υπερχείλιση του ρέματος Μέλας.

Στο Αλιβέρι πλημμύρισε το οδόστρωμα του δρόμου προς την Κύμη στο ύψος της περιοχής Μάνα. Προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης σε Κάρυστο, Ιστιαία και Ερέτρια.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε επίσης πολλά προβλήματα και στο χωριό Δύστος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, χωράφια και πολλά σημεία του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή

Εύβοια
Εύβοια

Όλη η επικαιρότητα