Life

Σας τσίμπησε κουνούπι; Πώς να ανακουφιστείτε με φυσικά υλικά, που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα

Ακούστε το άρθρο

Στα συμπτώματα του τσιμπήματος από κουνούπι, περιλαμβάνονται η φαγούρα, το πρήξιμο, τα δερματικά εξανθήματα, ή και λοιμώξεις, αν το κουνούπι ήταν μολυσμένο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τσιμπήματα κουνουπιών έχουν οδηγήσει και στο θάνατο, καθώς συνδέονται με ασθένειες όπως η ελονοσία ή ο δάγκειος πυρετός.
Στις ευρωπαϊκές χώρες συνήθως δεν σημειώνονται ακραία περιστατικά λόγω κουνουπιών, αλλά απλά τσιμπήματα που μπορούν εύκολα να ανακουφιστούν με απλά σπιτικά υλικά.

Λεμόνι
Ο χυμός από λεμόνι, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αναισθητικές του ιδιότητες, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ενόχληση μετά από τσίμπημα κουνουπιού.
Για να ανακουφιστείτε άμεσα από τη φαγούρα, κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με την εσωτερική πλευρά τρίψτε την περιοχή με το τσίμπημα.
Μπορείτε επίσης, να τρίψετε και το φλοιό του λεμονιού στο δέρμα σας.
Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα, μπορεί να απαλύνει τη φαγούρα και το πρήξιμο, που προκαλείται από το τσίμπημα.
Είναι αλκαλική σε οξύτητα, δηλαδή εξισορροπεί το Ph του δέρματος και κατά συνέπεια ανακουφίζει.
Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μέσα σε ένα ποτήρι νερό και με ένα βαμβάκι βρέξτε την περιοχή με το οίδημα.
Αφήστε το μέχρι και 20 λεπτά και τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.

Αλάτι
Το αλάτι έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και λειτουργεί θεραπευτικά ενάντια στη φαγούρα.
Βάλτε μικρή ποσότητα νερού στο σημείο που έχετε τη φαγούρα, απλώστε από πάνω αλάτι, ώστε να δημιουργηθεί κρούστα. Αφήστε λίγα λεπτά και αφαιρέστε το με χλιαρό νερό.
Πάγος
Ο πάγος περιορίζει τη φλεγμονή και τη φαγούρα, καθώς το κρύο μουδιάζει το σημείο.
Τυλίξτε σε μια πετσέτα μερικά κομμάτια πάγου και εφαρμόστε στο τσίμπημα. Αφήστε λίγα λεπτά. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.
Aloe Vera
Η αλόη είναι αντισηπτικό φυσικό προϊόν, που πέρα από την καταπολέμηση της φαγούρας και του οιδήματος, συμβάλλει και στη γρήγορη επούλωση.
Από ένα φύλλο αλόη, σπάστε ένα κομμάτι ώστε να απελευθερωθεί το τζελ.
Απλώστε το τζελ στο σημείο που έχει τσιμπήσει το κουνούπι.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα