Ηλεία

Σαβάλια: Απεβίωσε ο 99χρονος Γεράσιμος Μπόμπας – Συμμετείχε και στις 84 Ιππικές Εκθέσεις Ανδραβίδας!

Έναν αιώνα κράτησε αυτή η δυνατή σχέση αγάπης, που μεταλαμπαδεύτηκε στον γιό του για να γίνει σήμερα με την ευχή του πατέρα του ο καλύτερος ηνίοχος στην Ελλάδα.

Ο 99χρονος Γεράσιμος Μπόμπας απεβίωσε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω του μια υπέροχη οικογένεια, δύο υπέροχα παιδιά. Ο Γεράσιμος που γεννήθηκε στα Σαβάλια, συνέδεσε το όνομά του με το άλογο, ενώ ήταν ο μοναδικός που συμμετείχε και στις 84 Ιππικές Εκθέσεις Ανδραβίδας! Από μικρός μεγάλωσε με τα άλογα. Κύριο επάγγελμα αγρότης αλλά το άλογο η μεγάλη του αγάπη. Έγινε ένας πολύ καλός ιπποπαραγωγός, ενώ για αρκετά χρόνια συμμετείχε ως αναβάτης στις Ιππικές Εκθέσεις Ανδραβίδας και στη συνέχεια θαύμαζε τον γιό του Αναστάσιο Μπόμπα στον οποίο μεταλαμπάδευσε την αγάπη και τις γνώσεις για τα άλογα, με αποτέλεσμα ο Τάσος να θεωρείται σήμερα ένας από τους καλύτερους ηνίοχους.

Ανδραβιδαίοι και Σαβαλιώτες θυμούνται τον γερο-Μπόμπα, άνθρωπο μποέμη και αλέγκρο, φιλοσοφημένο. Άνθρωπος που έζησε την ζωή του όσο καλύτερα μπορούσε, θαμώνας σε ταβέρνες με καλό κρασί και φαγητό και κουβέντα για τα άλογα με ανθρώπους που αγαπούσαν και γνώριζαν τα άλογα. Και όλοι σέβονταν το λόγο του και τις σκέψεις του. Μέχρι το τέλος της περίπου 100χρονης ζωής του κάπνιζε και μάθαινε για τα άλογα…Η εξόδιος ακολουθία του έγινε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σαβαλίων.

Από τον Όμιλο Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος» εξεδόθη η εξής ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ομίλου μας εκφράζουν προς το μέλος μας Τάσο Μπόμπα, τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του Γεράσιμου. O εκλιπών υπήρξε μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία του Hλειακού κάμπου, γνωστός για τις ιππικές του γνώσεις, την αγάπη του για τα άλογα και ένθερμος υποστηρικτής της ιππικής έκθεσης Ανδραβίδας.
Καλό σου ταξίδι γέροντα !”

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Όλη η επικαιρότητα