Ηλεία

Σαβάλια: Με το «δεξί»… πλέει ο «Κύκνος»!

Με το «δεξί», ξεκίνησε χθες το πρωί η παραλαβή βιομηχανικής τομάτας από το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια, με την ευχή η όλη διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά.

Από το πρωί άρχισαν να έρχονται τα  τρακτέρ με την κίνηση να αυξάνεται όσο περνούσε η ώρα, ενώ από σήμερα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Φέτος και στα δύο εργοστάσια αναμένεται να παραδοθούν περίπου 95.000 τόνοι τομάτας, αν και όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες.

Ότι το εργοστάσιο είναι έτοιμο σε κάθε επίπεδο για την παραλαβή τομάτας δήλωσε η  γεωπόνος – υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο «Κύκνος» κα Μαριλένα Παπαθεοδώρου: «Σήμερα η ποσότητα είναι πιο περιορισμένη και από αύριο (σ.σ. σήμερα) ξεκινάμε δυναμικά. Δεν υπάρχουν προβλήματα, ακολουθούμε τον προγραμματισμό και πιστεύουμε ότι θα είμαστε ικανοποιημένοι από την ποιότητα της τομάτας. Ήταν μια χρονιά αυτή, που δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τις πρώιμες φυτεύσεις που εκεί ίσως οι στρεμματικές αποδόσεις θα είναι μειωμένες, σε σχέση με τις φυσιολογικές τιμές.

Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους παραγωγούς της εταιρείας και απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέλη και συνεχίζουμε δυναμικά.

Έχουμε λάβει και όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό για εργαζομένους και επισκέπτες και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια κατάσταση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Ότι το εργοστάσιο είναι έτοιμο σε κάθε επίπεδο για την παραλαβή τομάτας δήλωσε η γεωπόνος – υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου στο εργοστάσιο «Κύκνος» κα Μ. Παπαθεοδώρου

Την πεποίθηση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, ο οποίος χθες το πρωί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Κύκνος».

Την πεποίθηση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος

«Μέχρι στιγμής, τα πράγματα πάνε καλά. Πιστεύω να έχουμε μια καλή χρονιά, γιατί οι τοματοπαραγωγοί μας έχουν δεινοπαθήσει οικονομικά τα τελευταία χρόνια. Τα δύο εργοστάσια του νομού στηρίζουν την οικονομία της Ηλείας. 10 εκατ. ευρώ αφήνουν τα δύο εργοστάσια στο νομό μας.

Η Ομάδα Παραγωγών είναι δίπλα στους παραγωγούς. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα για την γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί η βιομηχανική τομάτα έχει συνδεδεμένη στρεμματική ενίσχυση.

Είμαστε σε συνεργασία και με τα εργοστάσια για ότι πρόβλημα παρουσιαστεί να το λύνουμε. Εύχομαι να έχουμε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες έτσι ώστε οι παραγωγοί μας να λάβουν ένα εισόδημα.

Περίπου 95.000 τόνοι τομάτας αναμένεται να παραδοθούν αυτή τη σεζόν, που κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αυτό πάντα εξαρτάται με τις καιρικές συνθήκες. Ελπίζουμε τα εργοστάσια να είναι ανοιχτά μέχρι 15 Σεπτεμβρίου», επεσήμανε ο κ. Βαλιανάτος.

Μια πολύ καλή σεζόν, αναμένεται για το εργοστάσιο «Κύκνος», που από χθες το πρωί ξεκίνησε την παραλαβή βιομηχανικής τομάτας

Όλη η επικαιρότητα