Ηλεία

Σαβάλια: Βρέθηκε 56χρονος νεκρός στο σπίτι του! (Aναλυτικό ρεπορτάζ και βίντεο)

13394_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

24.10.2012

Αθόρυβα, μέσα στην μοναξιά του, άφησε την τελευταία του πνοή ο 56χρονος Χρήστος Ανδριόπουλος από τα Σαβάλια, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός χθες μέσα στο σπίτι του, τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες μετά το θάνατό του.


Ο 56χρονος, που λάμβανε αναπηρική σύνταξη και ζούσε σε ένα μικρό σπίτι δίπλα από τον αδελφό του, συνήθιζε να απομονώνεται για μεγάλα διαστήματα μέσα στο σπίτι του. Για αυτό και δεν προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι το τελευταίο διήμερο δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Τον αναζήτησαν

Ωστόσο, νωρίς χθες το απόγευμα ο αδελφός του ανησύχησε και φώναξε και έναν γείτονα για να δουν πού βρισκόταν ο 56χρονος. Όταν πλησίασαν έξω από το σπίτι, το οποίο ήταν καλυμμένο από χόρτα, τον φώναξαν και δεν πήραν απάντηση.

Με δυσκολία κοίταξαν μέσα από το παράθυρο και σε συνδυασμό και με τη δυσοσμία που ανέδιδε ο χώρος, κατάλαβαν ότι ο 56χρονος ότι δεν βρισκόταν πια στη ζωή. Αυτό που αντίκρισαν άλλωστε από το παράθυρο, δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας, αφού ο 56χρονος φαινόταν να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού, ανάμεσα στα έπιπλα. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να μπουν στο χώρο, αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη και αμέσως κάλεσαν το Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας.


Λίγη ώρα αργότερα έφθασαν στο χώρο αστυνομικοί, με επικεφαλής τον διοικητή του Τμήματος κ. Γιώργο Μοσχόπουλο και παράλληλα κλήθηκε γραφείο τελετών και ιατροδικαστής.

Την ίδια ώρα περίοικοι άρχισαν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, μουδιασμένοι από την τραγική είδηση. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έφθασε στο σημείο και ο Ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κοσμάς Αλεξίου και μαζί με τους αστυνομικούς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να σπάσουν το τζάμι της πόρτας της οικίας, αφού δεν άνοιγε με άλλον τρόπο, εισήλθαν στο χώρο.

Απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια

Ο κ. Αλεξίου απέκλεισε από την πρώτη στιγμή την εγκληματική ενέργεια και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο θάνατος επήλθε δύο με τέσσερις ημέρες πριν την ανεύρεσή του.

Ο 56χρονος ήταν πεσμένος ανάσκελα στο πάτωμα και ο ιατροδικαστής δεν μπορούσε να προσδιορίσει εάν ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή σε πτώση, κάτι το οποίο θα μπορέσει να το πει με βεβαιότητα σήμερα (24/10), μετά τη διενέργεια της νεκροψίας- νεκροτομής.


Ο 56χρονος απομακρύνθηκε από τοn χώρο από το γραφείο τελετών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Πάντως, κάποιοι περίοικοι υποστηρίζουν ότι τον είδαν για τελευταία φορά το πρωί της Κυριακής και εκτιμάται ότι ο θάνατός του επήλθε λίγες ώρες αργότερα.

19.53… Ο 56χρονος Χ.Α. δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες τέσσερεις ημέρες κάτι που ανησύχησε τους γείτονές του ενώ συγγενικό του πρόσωπο αντιλήφθηκε έντονη δυσοσμία στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του.

Έγινε ενημέρωση στην Αστυνομία με άνδρες του ΑΤ Αμαλιάδας να φτάνουν στο σπίτι και μπαίνοντας μέσα σ` αυτό να αντικρίζουν το πτώμα του 56χρονου?

Οι πρώτες εκτιμήσεις αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια

Nεότερη ενημέρωση 17:00…Το πτώμα ανήκει σε άνδρα 55-60 ετών συνταξιούχο ΑμεΑ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

16.37…Πτώμα βρέθηκε σε οικία στα Σαβάλια πριν από λίγο. Η πρώτη εκτίμηση «δείχνει» ότι ο νεκρός απεβίωσε πριν από τρεις ημέρες.

Περισσότερα σε λίγο…

Όλη η επικαιρότητα