Χωρίς κατηγορία

Σαβάλια: Ξεσπούν τη μανία τους στους φοίνικες!

13435_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)


Τη μανία τους στους φοίνικες ξεσπούν κάποιοι ασυνείδητοι, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει «στο μάτι» τους τεράστιους φοίνικες που βρίσκονται στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Σαβαλίων από την εθνική οδό Πατρών-Πύργου και προσπαθούν να τους καταστρέψουν με κάθε τρόπο.


Στο σημείο, για πάνω από είκοσι χρόνια, βρίσκονται περισσότεροι από δεκαπέντε φοίνικες και αυτή τη στιγμή οι τέσσερις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά που έβαλαν άγνωστοι.


Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι οι καμένοι φοίνικες δεν είναι απόρροια τυχαίου γεγονότος, αλλά καλά σχεδιασμένης πράξης, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί τρεις πυρκαγιές στο σημείο κατά τις βραδινές ώρες.


Να σημειωθεί ότι ακριβώς δίπλα από το σημείο που βρίσκονται οι φοίνικες, υπάρχει αποστραγγιστική τάφρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων η οποία παραμένει ακαθάριστη μέχρι σήμερα, παρά τις εκκλήσεις για τον καθαρισμό της. Το αποτέλεσμα είναι, όταν βρέχει να ξεχειλίζει η τάφρος που είναι γεμάτη καλάμια και τα νερά περνούν κάτω από την εθνική και καταλήγουν στα χωράφια.


Δεν αποκλείεται δε, κάποιοι να θέλησαν να βάλουν φωτιά για τον καθαρισμό της τάφρου, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενεργούν, και αυτό να είχε ως αποτέλεσμα να την «πληρώσουν» οι φοίνικες.

Όλη η επικαιρότητα