Categories: Αποδράσεις

Σαββατοκύριακο στην Ανδρίτσαινα – Τι να δεις

Share

Αναζητάς ιδέες, για μια μίνι απόδραση μέσα στο Σαββατοκύριακο; Τι θα έλεγες να επισκεφτείς έναν από τους πιο γραφικούς προορισμούς της Δυτικής Ελλάδας;

Ο λόγος φυσικά, για την πέτρινη αρχόντισσα της Ηλείας, την πανέμορφη Ανδρίτσαινα.

Ενδείκνυται για χαλάρωση και ξεκούραση, κάθε εποχή του χρόνου.

Πλησιάζοντας στο στολίδι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, θα δεις μια πέτρινη πολιτεία, με κεραμιδί σκεπές, σα να βγήκε από κάποιο παραμύθι.

Τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τα επιβλητικά αναπαλαιωμένα αρχοντικά, και το καταπράσινο τοπίο θα σου κλέψουν την καρδιά.

Τι θα δεις

Η Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, χρονολογείται από το 1840, και στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο. Εκεί θα βρεις σπάνια έγγραφα, και εκδόσεις, που ξεπερνούν τις 40.000 τίτλους.

Επίσης, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο της, το οποίο στεγάζεται στο αρχοντικό του Γεωργίου Κανελλόπουλου, και περιλαμβάνει πάνω από 4 χιλ. εκθέματα.

Ακόμη, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά, θα συναντήσεις έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς της αρχαιότητας, τον «Παρθενώνα» της Πελοποννήσου, ή αλλιώς το ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Η Ανδρίτσαινα παρέχει στον επισκέπτη όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Στις τοπικές ταβέρνες θα γευθείς εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακά πιάτα, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές διαμονής, σε πολύ προσιτές τιμές.

Μαζί με τις Νύμφες

Εάν βρεθείς στην περιοχή αυτή την περίοδο, δεν γίνεται να παραλείψεις να πας στη Νέδα, το μεγαλύτερο “θηλυκό” ποτάμι της Ελλάδας, το οποίο πήρε το όνομά του από τη νύμφη της Αρκαδίας, κόρη του Ωκεανού.

Είναι μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η κατάβαση στο φαράγγι, είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής.