Ελλάδα

Σχεδίαζαν μήνες την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κρήτη

Ακούστε το άρθρο

Η ΕΛΑΣ στην Κρήτη αλλά και ειδικό κλιμάκιο που έφτασε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο νησί επιχειρούν να φτάσουν στον εντοπισμό του 50χρονου επιχειρηματία. Τα ίχνη του χάθηκαν χτες το μεσημέρι και όλα τα στοιχεία δείχνουν αρπαγή – απαγωγή. Μάλιστα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αντίστοιχη απαγωγή με εκείνη του Περικλή Παναγόπουλου.

Τα ΤΑΕ “χτενίζουν” όλο το δίκτυο, καθώς στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκονται τρία οχήματα. Στο μικροσκόπιο έχει μπει και ο περίεργος διπλός εμπρησμός, ενός αγροτικού 4Χ4 Mazda αλλά και ενός πολυτελούς BMW αυτοκινήτου, σε ερημικό δρόμο της περιοχής των Βουτών λίγο έξω από το ΠΑΓΝΗ.

Εφόσον τα καμμένα αυτοκίνητα είναι εκείνα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους οι δράστες, το οποίο είναι το πλέον πιθανό, τότε η απαγωγή σχεδιάζονταν για μήνες. Τα οχήματα είχαν κλαπεί από το 2016.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις Αστυνομίας οι δράστες γνωρίζουν καλά πως να διαχειριστούν την υπόθεση ενώ εικάζεται πως ως επαγγελματίες θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα επιτύχουν.

Οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις στον αριθμό και είχαν στήσει καρτέρι στην περιοχή των Καλεσσών. Τον αιφνιδίασαν και αφού τον χτύπησαν με δύναμη, τον ακινητοποίησαν και τον άρπαξαν πιθανότατα με την απειλή όπλου. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και στην περιοχή κοντά στο ΠΑΓΝΗ εγκατέλειψαν τα δυο αυτοκίνητα και τους έβαλαν φωτιά. Οι ίδιοι μαζί με τον επιχειρηματία επιβιβάστηκαν σε ένα τρίτο όχημα και εξαφανίστηκαν.

Μέχρι στιγμής οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του επιχειρηματία. Αυτό όμως δεν είναι ανησυχητικό, καθώς πρόκειται για συνήθη τακτική που ακολουθείται από επαγγελματίες απαγωγείς κυρίω για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία των ίδιων.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα