Κύπρος

Σχεδίαζαν πέντε χρόνια το φονικό στη Λευκωσία – «Έχω άνθρωπο μέσα στο σπίτι»

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζουν οι συνεχείς ανατροπές και οι εξελίξεις στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας του ζευγαριού στη Λευκωσία. Ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (24.04.2018) στην Αγία Νάπα, οδηγήθηκε σήμερα (25.04.2018) στο δικαστήριο. Εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές και υποστήριξε πως γνωρίζει καλά τι έγινε πριν και μετά το άγριο φονικό στο Στρόβολο.

Περίπου στις 11:30 το πρωί, ο 33χρονος οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Χωρίς δικηγόρο. Δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα να παραταθεί κατά οκτώ ημέρες η κράτησή του. «Γνωρίζω το κίνητρο» είπε και ισχυρίστηκε πως θα αποκαλύψει στις αρχές όσα ξέρει για την υπόθεση. Για το διπλό φονικό που έχει συγκλονίσει μια ολόκληρη χώρα.

Ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Σεργίου σχεδιαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια! Είπε πως ξέρει τον ηθικό αυτουργό, τον άνθρωπο που κατέστρωσε το σχέδιο της δολοφονίας.

Ο 33χρονος γνώριζε το σπίτι του ζευγαριού στη Λευκωσία. Είχε δουλέψει εκεί παλιότερα, καθώς τον είχαν προσλάβει να επιδιορθώσει τα παράθυρα. Ο ύποπτος είναι γνωστός στις κυπριακές αρχές, ενώ φέρεται να έχει εντοπιστεί να κινείται στην περιοχή στις 18 Απριλίου, μια μέρα πριν το άγριο έγκλημα. Είναι σεσημασμένος για ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, τις εξής κατηγορίες: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, ληστεία, απαγωγή, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών οργάνων και αυτουργία. Πλέον, οι αρχές αναζητούν και δεύτερο πρόσωπο. Ο 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους, ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος, θα κληθεί για αναγνώριση.

Η συνταρακτική αποκάλυψη για το φονικό στη Λευκωσία

«Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα τελευταία 5 χρόνια» ανέφερε ο 33χρονος άνδρας. Υποστήριξε πως γνωρίζει το κίνητρο. Ο ύποπτος πέρα από το ότι παραδέχθηκε ότι η εγκληματική του ενέργεια σχεδιαζόταν από συγκεκριμένο άτομο τα τελευταία 5 χρόνια, είπε ότι «έχω άνθρωπο μέσα από το σπίτι να με βοηθήσει… έννα γίνω πλούσιος θα αγοράσω όλα τα σπίτια της περιοχής…». Το τελευταίο φέρεται να το αποκάλυψε πρόσφατα σε συγγενή του.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα ζευγάρι παπούτσια, τα οποία του ανήκουν, όπως προέκυψε μετά την εξέταση του DNA. Άγνωστο παραμένει ακόμα το που είναι το όπλο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αφού είχαν δολοφονηθεί τα δυο θύματα, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου του ζευγαριού. Φέρεται να του είπε: «Σκότωσα τους γονείς σου, που είναι τα λεφτά;». Με την απειλή μαχαιριού τον πήρε στην κουζίνα και σύμφωνα με το ανήλικο αγόρι του είπε «έχω κι εγώ γιο. Εν θα σου κάνω κακό».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές που χρονολογούνται από 5 μέχρι 7 ημέρες.

Τι έχει καταθέσει ο 15χρονος

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κουμέτος Κουμέτου. Ήταν 12:35 το βράδυ του φόνου όταν ο 15χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού πήγε σε γειτονικό σπίτι για να ζητήσει βοήθεια. Είπε ότι δυο άγνωστοι άνδρες είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία όπου έμενε με τους γονείς του. Πως σκότωσαν το ζευγάρι και κλείδωσαν εκείνον στην αποθήκη.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος κατέθεσε ότι στις 10:30 το βράδυ ξάπλωσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια όπως είπε, «άκουσε το κλάμα της μητέρας του, αλλά νόμισε ότι ήταν όνειρο. Ο δράστης τον ξύπνησε και του είπε να ανοίξει στον δεύτερο δράστη. Πρόσεξε τα χαρακτηριστικά του πρώτου δράστη». Ο ανήλικος περιέγραψε πως είδε έναν άνδρα λεπτό, ύψους 1,70 με λεπτά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο ένας δράστης είχε γένια.

Το 15χρονο αγόρι έχει καταθέσει πως κατάφερε να βγει από το κελάρι αφαιρώντας φυλλαράκια. Αφού απελευθερώθηκε, ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του και τότε ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα: ο πατέρας του νεκρός στο πάτωμα και η μητέρα του στο κρεββάτι.

Ο Κουμέτος Κουμέτου αποκάλυψε επίσης ότι το 15χρονο αγόρι έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή και έχει διαπιστωθεί πως φέρει κακώσεις στο σώμα του!

Μπήκαν από το παράθυρο

Αν και αρχικά υπήρχε η πληροφορία πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης στο σπίτι του ζευγαριού, ο κ. Κουμέτου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε γίνει παραβίαση στο παράθυρο της κουζίνας. Και ότι από το σπίτι λείπουν το πορτοφόλι του 60χρονου, τα μετρητά και οι κάρτες του.

Είπε ακόμη ότι εντοπίστηκαν και μώλωπες στον αριστερό μηρό της 59χρονηςκαι εκχυμώσεις στον αριστερό ώμο.

Με πληροφορίες από newsit.com.cy και Φιλελεύθερος

Όλη η επικαιρότητα