Ηλεία

Σχεδιάζουν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού οι αγρότες – Ενισχύεται το μπλόκο στο Λατίφι

Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι για δεύτερη ημέρα χθες βρέθηκαν στο μπλόκο στο Λατίφι Αμαλιάδας, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλους όσους πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, να βρεθούν στο πλευρό τους και να αγωνιστούν όλοι μαζί.

Η συμμετοχή χθες δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο αυτό δεν αποθαρρύνει τους αγρότες, το αντίθετο μάλιστα εκφράζεται η βεβαιότητα ότι όσο περνούν οι ημέρες το μπλόκο θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο, ενώ δεν παραλείπουν να τα ‘βάλουν’ με τις καιρικές συνθήκες, αφού όπως λένε… ‘και ο καιρός τους πάει κόντρα!’.

Κάλεσμα σε όλους

Χθες προστέθηκαν μερικά ακόμη τρακτέρ στο μπλόκο, ωστόσο η πρωινή βροχή δημιούργησε προβλήματα και αρκετοί εγκατέλειψαν προσωρινά το πόστο τους. Έτσι, δεν πραγματοποιήθηκε ο αρχικός προγραμματισμός, που ήταν να κλείσει συμβολικά η εθνική οδός, κάτι που δεν αποκλείουν οι αγρότες να το κάνουν σήμερα το μεσημέρι. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή και τις καιρικές συνθήκες.

Αυτό που επισημαίνεται σε όλους τους τόνους, είναι τα δυσβάσταχτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο οποίος όπως λένε οδηγείται σε αφανισμό, γι’ αυτό και όσοι βρίσκονται στο μπλόκο καλούν τους συναδέλφους τους να βγουν από τα σπίτια τους και να αγωνιστούν όλοι μαζί για ένα κοινό σκοπό.

Οι επόμενες κινήσεις σαφώς θα καθοριστούν και από τις αποφάσεις και τις ενέργειες σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι αγρότες θέλουν να τηρήσουν μία κοινή γραμμή, θεωρώντας ότι μόνο ενωμένοι και με κοινές θέσεις, θα έχουν και θετικά αποτελέσματα.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα