Categories: Αγροτικά

Σχέδιο-πρόταση ένταξης εσπεριδοπαραγωγών στο πρόγραμμα ΚΟΕ για να αποζημιωθούν

Share

Την πρόταση- σχέδιο για τις αποζημιώσεις εσπεριδοπαραγωγών Ηλείας – Αχαίας καθώς και άλλων περιοχών της χώρας που επλήγησαν από τον ανοιξιάτικο παγετό ετοίμασε και αποστέλλει στην Ευρωπαϊκή επιτροπή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είναι ήδη γνωστό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ οι καλλιέργειες ήταν σε στάδιο που δεν καλύπτεται από τον ισχύοντα κανονισμό του οργανισμού, οπότε δεν προβλέπεται η καταβολή άμεσης αποζημίωσης, με το σχέδιο να προτείνεται ένταξη στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ΚΟΕ (πρώην ΠΣΕΑ).

Το σχέδιο σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος από τον αντιπρόεδρο ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα έχει συμπεριλάβει μεταξύ άλλων δέντρων τις ποικιλίες Navelina και Μέρλιν που υπέστησαν σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές στο σύνολο της φετινής παραγωγής.

Σε δήλωσή του ο κ Βασιλόπουλος τόνισε: « Πιέζουμε για κάθε μορφή στήριξης των παραγωγών μας, η πρόταση να καλυφθούν οι ζημιές από το πρόγραμμα ΚΟΕ είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση αυτή την στιγμή. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και θα ενημερώνουμε έγκαιρα τους παραγωγούς μας.»