Αρχείο «Πατρίς»

Σχολεία – στέκια ναρκομανών στην Ηλεία του 90′

Η Ηλεία, κυρίως την δεκαετία του 90', έζησε πολλές μαύρες ημέρες, βλέποντας τα παιδιά της να «πνίγονται» στον βούρκο των ουσιών. 
Ακούστε το άρθρο

Πολλές περιοχές που σήμερα σφύζουν από ζωή, κάποτε ήταν… άβατα, πολλά προαύλια σχολικών συγκροτημάτων, που πλέον φιλοξενούν μόνο γέλια και μαθητικές δραστηριότητες, κάποτε ήταν στέκια, και «καβάτζες» ναρκομανών!

Η Ηλεία, κυρίως την δεκαετία του 90′., έζησε πολλές μαύρες ημέρες, βλέποντας τα παιδιά της να «πνίγονται» στον βούρκο των ουσιών.

Κάνναβη, παραισθησιογόνα χάπια, ηρωίνη. Ναρκωτικές ουσίες που εκείνα τα χρόνια, μπορούσες να βρεις σε σχολεία, μπαρ, καφετέριες. Πολλοί νέοι άνθρωποι χάθηκαν, λίγοι κατάφεραν να σωθούν…

Το δημοσίευμα που «αλιεύσαμε», από το αρχείο της εφ. «Πατρίς», μας γυρίζει πίσω στο έτος 1993, και αφορά μια καταγγελία για το 6ο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου, του οποίου ο προαύλιος χώρος είχε μετατραπεί σε «τεκέ».

Άδεια μπουκαλάκια, χρησιμοποιημένες σύριγγες, γάζες, κομμάτια από βαμβάκι και βαζελίνη, βρίσκονταν παντού στον χώρο. Ήταν η δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός μήνα, που ο φύλακας και ο διευθυντής του σχολείου, έρχονταν αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες εξαθλίωσης, και μέσω της εφ. «Πατρίς» απηύθυναν έκκληση προς κάθε αρμόδιο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Όλη η επικαιρότητα