Lifestyle

Σχολείο απαγόρευσε τραγούδι της Ντόλι Πάρτον και της Μάιλι Σάιρους γιατί ενθαρρύνει την αποδοχή των γκέι

Οι στίχοι του «θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενοι» σύμφωνα τους κανόνες της σχολικής επιτροπής.
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα βήμα οπισθοδρόμησης! Σε σχολείο στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ απαγορεύτηκε στους μαθητές να τραγουδήσουν σε μουσική εκδήλωση το τραγούδι «Rainbowland», της Ντόλι Πάρτον και της Μάιλι Σάιρους!

Η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου του Γουισκόνσιν απαγόρευσε στην πρώτη τάξη να ερμηνεύσει το τραγούδι της Ντόλι Πάρτον και της βαφτισιμιάς της Μάιλι Σάιρους, σε συναυλία επειδή οι στίχοι του «θα μπορούσαν να θεωρηθούν αμφιλεγόμενοι» σύμφωνα τους κανόνες της σχολικής επιτροπής.

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και προβλήθηκε από τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όταν η Μελίσα Τέμπελ, δασκάλα του Heyer Elementary εγκάλεσε τη σχολική περιφέρεια της κομητείας Γουκέσα στο Twitter και έκανε tag την Πάρτον και τη Σάιρους.

«Οι μαθητές μου της πρώτης δημοτικού ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που τραγουδούσαν το “Rainbowland” για την ανοιξιάτικη συναυλία μας, αλλά έχει ασκηθεί βέτο από τη διεύθυνσή μας. Πότε θα σταματήσει αυτό;» έγραψε και ανέβασε φωτογραφία με στίχους του τραγουδιού του 2017.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AP, οι γονείς στην περιοχή ισχυρίζονται ότι το τραγούδι απαγορεύτηκε επειδή «ενθαρρύνει την αποδοχή της κοινότητας LGBTQ και παραπέμπει σε ουράνια τόξα».

Αντί για το «Rainbowland» ορίστηκε ότι οι μαθητές μπορούν να ερμηνεύσουν το «Rainbow Connection» του Κέρμιτ του Βάτραχου από το Μάπετ Σόου.

Η Μελίσα Τέμπελ και συνάδελφός της που διδάσκουν σε δίγλωσσους μαθητές και συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση ήθελαν να έχει θέμα την παγκόσμια ενότητα και ειρήνη.

Σύμφωνα με το newsit.gr μεταξύ των τραγουδιών που επέλεξαν ήταν το «It’s a Small World» στα ισπανικά και «Here Comes the Sun» των Beatles.

Η Τέμπελ είπε ότι το «Rainbowland» δεν είναι «απλώς ένα τραγούδι», σύμφωνα με το CNN.

«Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τη συμπερίληψη» τόνισε. «Το κομμάτι της αγάπης και της αποδοχής, και το να είσαι αυτός που είσαι, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια πολιτική σε αυτό», εκτίμησε.

Όλη η επικαιρότητα