WEB tv Ηλεία

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου: Με τον αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Ακούστε το άρθρο

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στον Πύργο.  

Τον αγιασμό τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο προϊστάμενος της Δ/Βαθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλος και φυσικά οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου.

Ο κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου 2ης ευκαιρίας του Πύργου ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν πριν από 4 χρόνια βρεθήκαμε σε κάποιες θέσεις ευθύνης εδώ υπήρχε μόνο ο τίτλος του σχολείου, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Πύργου. Στις προτεραιότητες μας ήταν να λειτουργήσει αυτό το σχολείο. Σήμερα υπάρχουν 4 σχολεία αφού πέρα από τον Πύργο έγιναν στην Αμαλιάδα, στην Ζαχάρω και στην Βάρδα. Και αυτά τα σχολεία έγιναν για να έχετε εσείς μια δεύτερη ευκαιρία στην μάθηση κοντά στον τόπο κατοικίας σας. Αυτό έγινε σε δύσκολα χρόνια, σε μνημονιακά χρόνια. Αποδείξαμε ότι όταν βάζεις στόχους να βοηθήσεις κάποιους πιο αδύναμους, μπορείς να τα καταφέρεις. Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς σας, τους λίγους που έχετε τώρα και τους πολύ περισσότερους που μπορεί να έχετε σύντομα. Καθώς και τον διευθυντή σας για τις προσπάθειες που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θέλω να συγχαρώ και εσάς που αξιοποιείται αυτή την δεύτερη ευκαιρία που σας δίνεται στη ζωή».

Από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Δημητρέλος τόνισε προς τους μαθητές του σχολείου.

«Θεωρώ ότι είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να φοιτάτε ως σπουδαστές στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Για το λόγο ότι για διαφορικούς λόγους ο καθένας δεν μπορέσατε να τελειώσετε τις βασικές σας σπουδές. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο σας δίνεται η δυνατότητα να πάρετε το πτυχίο σας από εδώ, ενώ μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας και θα σας παρότρυνα προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενταχτείτε καλύτερα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να βελτιώσετε την επαγγελματική σας αποκατάσταση, αλλά και για την καλύτερη μόρφωση των παιδιών σας».

Επίσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος αφού καλοδέχτηκε τους μαθητές του σχολείου και τους επίσημους προσκεκλημένους τόνισε για τη νέα χρονιά.

«Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι ένα δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στον Πύργο από το 2003. Αυτά τα σχολεία έχουν γίνει για σας τους μαθητές και σας ευχαριστούμε που είσαστε εδώ. Πρόκειται να αφιερώσετε σε αυτό το σχολείο αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο σας. Κάποιοι έρχεστε μετά την δουλειά, κουρασμένοι, άλλοι φεύγετε μετά το σχολείο για δουλειά, άλλοι μετακινήστε από μακρινές αποστάσεις, ενώ άλλοι αφήνεται τα παιδιά σας για να έρθετε σε αυτό το σχολείο. Να είστε σίγουροι ότι αυτή σας η θυσία θα ανταμειφθεί. Αυτή σας η επένδυση θα αποδειχτεί σημαντική. Θα έχετε το κατάλληλο περιβάλλον για να διδαχτείτε και τα μαθήματα θα είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα σας».

Μηνύματα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του σχολείου απέστειλαν οι βουλευτές Ηλείας κ.κ. Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης που τόνισαν πως θα είναι κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, σε ότι αυτοί χρειαστούν.

Όλη η επικαιρότητα