Ελλάδα

ΣΔΟΕ: «Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την… έχασαν»

13520_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την… έχασαν», έγραφε το κεντρικό ρεπορτάζ στο ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής.

Οι πρώτες εκτιμήσεις απ\’ την ανάλυση της λίστας, εφ\’ όσον είναι γνήσια, οδηγούν στο πιο μεγάλο σκάνδαλο συγκάλυψης και διαπλοκής. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πάνε για σκαμνί πολιτικοί και αξιωματούχοι που την έκρυβαν.

Αυτή την ώρα διερευνάται: Ποιος είναι ο Νίκος Παπανδρέου που περιλαμβάνεται στη λίστα, αν η Σταυρούλα Κουράκου είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, εάν υφίστανται, έχουν δηλωθεί και δικαιολογούνται τα ποσά των τέκνων του μεγαλοεκδότη Γιώργου Μπόμπολα και άλλων προσώπων με πολιτικό και μιντιακό ρόλο για τους οποίους θα μπορούσε να έχει υπάρξει συγκάλυψη με πολιτική παρέμβαση.

Στους λογαριασμούς των μελών μιας μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας έχει βρεθεί το ποσό των 300 εκατ.ευρώ που είναι αμφίβολο αν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Στην εγγραφή με αριθμό 919 αναφέρεται το όνομα: «Kourakou Stavroula Businesswoman».Ουδείς μπορεί να διαπιστώσει -επί του παρόντος- αν το όνομα αυτό είναι της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύγχυση δημιουργείται και από το όνομα Νίκος Παπανδρέου. Στη λίστα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Hot Doc», το όνομα περιλαμβάνεται δύο φορές. Στην εγγραφή 1580 αναφέρεται «Papandreou Nikolaos» και στην εγγραφή 2012 όπου υπάρχει το όνομα «Papandreou Nikolaos Chairman».

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Στην εγγραφή με αριθμό 1332 αναφέρεται το όνομα «Peleki Ekaterini», της συζύγου δηλαδή του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη. Το όνομα «Voulgaraki Aikaterini», υπάρχει και στην εγγραφή 989.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το protothema, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διασταυρώνει τα ονόματα που υπάρχουν στη λίστα Λαγκάρντ με τις δηλώσεις πόθεν έσχες των προσώπων αυτών για να διαπιστώσει αν ταιριάζουν με μεγάλες δουλειές και αγοραπωλησίες.Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία για τι ποσά μιλάμε και αν δικαιολογούνται.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει δημιουργηθεί και για την επιλογή να μην δημοσιευθούν τα ποσά των καταθέσεων των 2059 προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Περισσότερα εδώ: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=232710

Όλη η επικαιρότητα