Ελλάδα

Σε αυτό το ελληνικό νησί θα βρείτε χωριό με το όνομα Διαφάνι

Ακούστε το άρθρο

Τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από τη μέρα που ξεκίνησαν οι Άγριες Μέλισσες στον ΑΝΤ1, όλοι οι τηλεθεατές μιλούν για τα γεγονότα στο Διαφάνι, όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκε το χωριό που χτίστηκε από την αρχή για τις ανάγκες της σειράς.

Το Διαφάνι των Άγριων Μελισσών, λοιπόν, δεν είναι υπαρκτό χωριό, ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχει ένα μικρό χωριουδάκι με αυτό το όνομα. Που βρίσκεται όμως;

Το πραγματικό Διαφάνι βρίσκεται στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. Είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με ένα μικρό λιμανάκι, που είναι το επίνειο του παραδοσιακού και ιστορικού χωριού Όλυμπος.

Είναι ένας καταπληκτικός τόπος για ήσυχες διακοπές σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Επίσης προσφέρει φιλόξενα την ντόπια κουζίνα και φρέσκο ψάρι στα παραθαλάσσια ταβερνάκια του, ενώ μπορείτε να κολυμπήσετε στις βοτσαλωτές παραλίες Διαφάνι και Βανάντα, που φημίζονται για τα καθαρά νερά τους.

Η περιοχή κατοικείται από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως ένα μυκηναϊκό τάφο και άλλα σημαντικά ευρήματα που φυλάσσονται στο Βρετανικό μουσείο.

Το Διαφάνι θα το προσεγγίσετε με καΐκι από την Κάρπαθο ή οδικώς. Απέχει 70 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Με πληροφορίες από altheakarpathos.gr και holiday.gr.

Πηγή βίντεο: Ελληνικός Ήλιος

Όλη η επικαιρότητα