Οικονομία

Σε αναμονή οι επαγγελματίες για τα POS

Ακούστε το άρθρο

Στα μέσα Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι θα ήταν θέμα ημερών η έκδοση της υπουργικής απόφασης αναφορικά με τους επαγγελματικούς κλάδους οι οποίοι θα κληθούν να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανάκια POS έως το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο, αν και πλέον οδεύουμε προς τον Μάρτιο η σχετική απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Σε κάθε περίπτωση η λίστα με τους πρώτους υπόχρεους έχει κλείσει. Αυτή περιλαμβάνει εστίαση, καφέ, μπαρ, γυμναστήρια, κομμωτήρια, ιατρικές υπηρεσίες, νομικές δραστηριότητες, επισκευές, ένδυση – υπόδηση, ενοικιάσεις, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, για να εκδοθεί η απόφαση θα πρέπει να προσδιοριστούν ακόμα κάποιες κρίσιμες τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό όπου θα μπαίνουν οι εισπράξεις μέσω POS (ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών πληρωμών), θέματα λογισμικού και ηλεκτρονικών εφαρμογών, καθώς και οι αρμοδιότητες ελέγχων.

Κατά πληροφορίες η απόφαση καθυστερεί λόγω διαβουλεύσεων μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, του υπουργείου Οικονομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: insider.gr 

Όλη η επικαιρότητα