Ηλεία

Σε αντιπυρικό συναγερμό η Ηλεία – Διαρκής επικοινωνία Πυροσβεστικής-Περιφέρειας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα 

Ακούστε το άρθρο

Σε αυξημένο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας είναι από προχθές το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς στον νομό, μετά και την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Αττική με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Περιφέρεια και Πυροσβεστική είναι σε διαρκή επικοινωνία, ενώ έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι δήμοι για να είναι σε ετοιμότητα τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντικές ομάδες και τα μηχανήματα σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, απηύθυνε έκκληση, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», προς τους πολίτες της Ηλείας να είναι προσεκτικοί σε κάθε τους κίνηση και να ενημερώνουν την Πυροσβεστική για οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να αποβεί αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Από το πρωί είμαστε σε επικοινωνία με τον περ/κο διοικητή Πυροσβεστικής Δυτ. Ελλάδας, κ. Πετρούτσο και ύστερα από επικοινωνία με τους δήμους, έχουμε θέσει την Ηλεία σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Ήδη έχουμε αποστείλει τα σχετικά έγγραφα για ετοιμότητα σε προσωπικό, μηχανήματα, εθελοντικές ομάδες, τόσο τις δικές τους όσο και των ιδιωτών με τους οποίους υπάρχει συνεργασία. Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Αττική, πυροσβεστικές δυνάμεις της Δυτικής Ελλάδας έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις στην Αττική, ενώ από την Ανδραβίδα έχει αναχωρήσει το Έρικσον και ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν τα Καναντέρ», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος και χτύπησε «καμπανάκι» για την προστασία της Ηλείας.

«Μπορεί και σήμερα να μην έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, αλλά τίποτα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ετοιμότητας προς όλους τους συμπατριώτες μας που δουλεύουν έξω στην ύπαιθρο, να αποφύγουν κάθε τι που μπορεί να δημιουργήσει πυρκαγιά και να εφαρμόζουν τις εντολές που έχουν δοθεί, όπως π.χ. η απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση μετά τη δύση του ηλίου. Βιώνουμε μια εθνική τραγωδία, ως ΠΕ Ηλείας συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου. Έχουμε τη σκέψη μας στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Η Ηλεία θυμάται σήμερα όσα υπέστη πριν από μόλις δέκα χρόνια», ανέφερε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας.

Σε πλήρη ανάπτυξη η Πυροσβεστική

Ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Γιάννης Καραμαλίκης, υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» τη σημασία της ενεργοποίησης των πολιτών για την αντιπυρική προστασία και πρόσθεσε πως η Πυροσβεστική είναι σε πλήρη επιφυλακή.

«Με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική, θέλω να επιστήσω την προσοχή όλου του ηλειακού κόσμου και των παραθεριστών του νομού μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η υπηρεσία μας έχει τεθεί από χθες σε γενική επιφυλακή. Δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά, γιατί έτσι παίζουμε με το μέλλον του τόπου μας. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των φορέων και των πολιτών. Όσο καλά εξοπλισμένοι και να είμαστε, αν δεν έχουμε τη στήριξη του κόσμου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Για αυτό  ζητάω τη βοήθεια και την προσοχή όλων των πολιτών, να μπορέσουμε όσο το δυνατόν ακαθάριστα οικόπεδα να τα καθαρίσουμε να μην κάνουμε χρήση γυμνής φλόγας και εργασίς που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Καραμαλίκης.

Όλη η επικαιρότητα