Ηλεία

Σε απόγνωση οι Έμποροι στην Ολυμπία…

Σε απόγνωση βρίσκεται η πλειοψηφία των καταστηματαρχών της Αρχαίας Ολυμπίας σχετικά με την κατάσταση των επιχειρήσεών τους τώρα αλλά και στο εγγύς μέλλον, με τους ίδιους να εκφράζουν κατά τη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής την Παρασκευή 19 Ιουνίου τους προβληματισμούς τους για την έως τώρα μηδαμινή στήριξη προς τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου και επισιτιστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται σε περιοχές τουριστικές και εξαρτώνται από τουρίστες καταναλωτές.

Ειδικότερα, κατά τη συνέλευση έγινε συζήτηση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά και όσες πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, μιας και τα μηνύματα από τις κρατήσεις των ξενοδοχείων είναι άκρως αποθαρρυντικά και εκτιμάται πως αρκετά από αυτά πολύ πιθανόν να μην ανοίξουν και καθόλου. Κοινή απαίτηση όλων των παρευρισκομένων ήταν να ζητηθεί από την κυβέρνηση ουσιαστική ενίσχυση αυτή τη δύσκολη χρονιά, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μην «αφανιστούν».

Να σημειωθεί πως στη συνέλευση παρόν ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Συλλόγου Γιάννης Παπαδημητρίου, που ενημέρωσε τους πάντες για τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τις οφειλές των επιχειρήσεων, τα ενοίκια και τους μελλοντικούς πιθανούς κινδύνους που πιθανόν προκύψουν, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις και σε οποιεσδήποτε απορίες προέκυπταν από τα μέλη του συλλόγου. Σημαντική ήταν και η παρουσία στην εκδήλωση του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, των Αντιδημάρχων Χάρη Σπηλιόπουλου και Παναγιώτη Φλέσσα, καθώς και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτη Μαντά.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής όχι μόνο εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι επιχειρηματίες, αλλά παράλληλα είχαν την ευκαιρία και να αναπτύξουν στο Σώμα το σκεπτικό και τους κύριους άξονες παρεμβάσεων στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Τέλος, έγινε και σημαντική ενημέρωση όσον αφορά την έναρξη εργασιών στο Μουσείο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και το σχέδιο πόλης.

Όλη η επικαιρότητα