Ηλεία

Σε απόγνωση κάτοικος της Ώλενας: Σκύλοι κατασπάραξαν τα ζώα του

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένος ήταν χθες από αυτό που αντίκρισε μπροστά στα μάτια του ο συμπολίτης μας Γιάννος στην περιοχή της Ώλενας, όταν είδε τα ζώα του να τα έχουν κατασπαράξει σκυλιά.

Ο ίδιος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς από αυτά τα ζώα παρήγαγε τα απαραίτητα για να μπορέσει να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του.

Η εικόνα που είδε με το πρώτο φως της ημέρας ήταν σπαρακτική, αφού τα 10 γίδια και τα 8 πρόβατα που είχε στην κατοχή του βρέθηκαν κομματιασμένα ύστερα από επίθεση σκυλιών. Απαρηγόρητος είναι ο κ. Γιάννος Μαυροειδόπουλος, που σε διάστημα μιας νύχτας είδε όλο του το βιός να χάνεται εν ριπή οφθαλμού. Ένας άντρας ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος και με προβλήματα υγείας –έχει κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς–, παλεύει καθημερινά προκειμένου αυτός και η γυναίκα του να έχουν όλα τα απαραίτητα αγαθά για να μπορέσουν να ζήσουν.

Για τον ίδιο, τα ζώα αυτά αποτελούσαν όλο του το βιός, μιας και αποτελούσαν την καθημερινή ασχολία του, τη συντροφιά του και χάρη σε αυτά κατάφερνε να παρασκευάσει σημαντικά προϊόντα όπως γάλα, γιαούρτι κ.ά. Τα ζώα αυτά αποτελούσαν μια πηγή εσόδων για τον ίδιο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο. Μια πηγή που όμως χάθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. «Συμφορά που με βρήκε…», είναι τα λόγια του βιοπαλαιστή βοσκού.

Επιδίωξή του είναι να μπορέσει να αποζημιωθεί από τον ιδιοκτήτη των σκυλιών –όποιος και αν είναι αυτός– για την απώλεια των ζώων του, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει από την αρχή και πάλι με την εκτροφή νέων που θα βοηθήσουν τον ίδιο και τη γυναίκα του να ζουν αξιοπρεπέστατα.

Όλη η επικαιρότητα