Ηλεία

Σε χαλαρούς ρυθμούς η 1η μέρα της εκλογικής διαδικασίας των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων

Ακούστε το άρθρο

Ήρεμα κύλησε χθες η πρώτη μέρα της εκλογικής διαδικασίας του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων για την ανάδειξη νέου ΔΣ, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία, που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου. Ικανοποιητικός ήταν ο αριθμός του κόσμου που έδωσε τον παρόν προκειμένου με τη σειρά του να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του εκεί που πιστεύει ότι είναι καλύτερα.

Για τη διαδικασία και την ομαλή διεξαγωγή της, μίλησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος: «Οι εκλογές κυλάνε μέχρι στιγμής ήσυχα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική. Σαν απερχόμενο ΔΣ, καλούμε άλλη μια φορά τους συναδέλφους να λάβουν μέρος στις εκλογές για να ενισχύσουμε και ισχυροποιήσουμε το σωματείο. Όσο περισσότερος κόσμος συμμετέχει, τόσο ισχυρότερο είναι το σωματείο για να παλέψουμε και να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα από 1/1/2019 που θα τσακίσουν τις συντάξεις, τη ζωή μας και αυτές των παιδιών και των εγγονιών μας. Δυνατά σωματεία σημαίνει δύναμη για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και γενικότερα το λαό».

Στην ολοένα και πιο άσχημη κατάσταση που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι και γενικότερα ο ελληνικός λαός, στάθηκε ο αντιπρόεδρος του σωματείου Γιώργος Πικέας που έδωσε παράλληλα μήνυμα ενότητας: «Είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής. Αυτά που ζητάμε και διεκδικούμε είναι δουλεμένα και δικά μας λεφτά. Το κράτος ήταν εγγυητής για τα αποθεματικά που υπήρχαν στις τράπεζες, δηλαδή τον «κουμπαρά» που είχαμε από τις συντάξεις για να περάσουμε τα γεράματα. Όμως αυτός σπάστηκε και τα λεφτά αρπάχτηκαν. Με νόμους πήραν τις δυο συντάξεις, το επικουρικό, το ΕΚΑΣ. Με τα μέτρα του 2019 όπως είπε και ο απερχόμενος πρόεδρος, θα αφαιρεθούν τρεις συντάξεις. Φορολογία +18%, μείωση φορολογικού από 8600€ σε 5600€ κ.ά. Θέλουμε τη σύνταξη αυτή να διατηρηθεί. Όσα γίνονται είναι εις βάρος των συνταξιούχων, που πρέπει να συσπειρωθούν πανελλαδικά, καθώς το 2019 οι συντάξεις θα μετατραπούν σε απλό επίδομα. Είναι ψηφισμένα από όλους και ότι λένε στο λαό είναι ψέματα».

Όλη η επικαιρότητα